La Primăria Bistrița e ca în familie! Acasă și la muncă soții sunt nedespărțiți. Și asta fiindcă mulți dintre angajații municipalității bistrițene, inclusiv cei ai Poliției Locale, sunt soț și soție. Prin ce miracol a fost posibil asta, se subînțelege, oricât s-ar spune că s-a intrat pe bază de concurs, și nu de-acum, fiindcă situația s-a perpetuat ani de zile. Și mai interesant este faptul că, de când salariile bugetarilor au fost majorate, unii au renunțat la un job în privat sau chiar de a-și administra propria afacere doar pentru “căldura” din administrația locală. Uite-așa, Primăria Bistrița a devenit o “mare familie”, bineînțeles plătită acum pe bani buni din impozitele și taxele achitate an de an de bistrițeni.
Paradoxal, în țările UE, dar și în alte țări capitaliste, joburile bine plătite sunt la privat, nu la stat. Paradoxal pentru români, fiindcă pentru cetățenii respectivelor state e o normalitate. La noi, anormalitatea a devenit normalitate de vreo câțiva ani. Și nu doar faptul că s-au majorat cel mai mult salariile de la stat a devenit miere, ci și faptul c-a fost majorată schema de personal, de cele mai multe ori nejustificat, în condițiile în care trăim în secolul vitezei și super-tehnologiei, în care inteligența artificială suplinește cu brio în multe situații partea umană. La noi, e altfel însă, ne plac purtătorii de hârtii prin birouri și de mape.
Primăria Bistrița, și nu numai, fiindcă putem vorbi de orice instituție a statului, a devenit un loc de refugiu bine plătit pentru orice român doritor de bună-stare. Și ca să fie tortul foarte dulce, în administrația locală bistrițeană sunt angajați ambii soți.
Familia Abrudan: Circa 9.300 lei în fiecare lună, din salarii
Una dintre familiile (a se citi soț/soție) angajate la Primăria Bistrița este familia Abrudan. Doamna Abrudan este consilier superior în cadrul municipalității, în timp ce domnul Abrudan este inspector la Direcția de Administrare a Piețelor.
Anul trecut, Gabriela Codruța Abrudan a încasat de la Primăria Bistrița salarii în cuantum total de 57.673 lei (circa 4.800 lei lunar), în timp ce Ovidiu Horațiu Abrudan a ridicat de la casieria primăriei 54.492 lei, adică aproximativ 4.500 lei în fiecare lună. Concret, în 2018, în fiecare lună, familia Abrudan a mers acasă cu circa 9.300 lei.
Ca un comentariu, deși este luna august, pe site-ul municipalității nu există declarația de avere care trebuia completată de domnul Abrudan, documentul nefiind de găsit nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.
Potrivit documentului completat de Gabriela Codruța Abrudan, averea familiei este compusă dintr-un apartament de 24 m.p. situat în Bistrița, achiziționat în anul 2011, și o mașină de teren Suzuki Vitara, fabricată în 1997. Din același document aflăm că, până în anul 2032, cei doi soți trebuie să achite ratele unui credit în valoare de 20.000 de euro, contractat în anul 2007.
Familia Bistrițeanu: Venituri de peste 130.000 lei, în 2018
O altă familie din Primăria Bistrița o regăsim la Poliția Locală. Este vorba despre familia Bistrițeanu (fosta Albetel) Adina Mihaela și Ștefan Sorin. Fosta soție a domnului Bistrițeanu muncește tot în Primăria Bistrița, dar nu ne oprim asupra acestui capitol.
Deci, actualii soți Bistrițeanu au încasat anul trecut de la Poliția Locală salarii totale de aproximativ 110.000 lei, la care se adaugă 23.360 lei norma de hrană. Doamna Bistrițeanu a ridicat de la casierie salarii în valoare totală de 54.208 lei, adică aproximativ 4.500 lei lunar, plus 11.680 lei norma de hrană (circa 973 lei lunar) în timp ce domnul Bistrițeanu 55.394 lei, adică o medie lunară de 4.600 lei, plus cei 11.680 lei norma de hrană.
Potrivit declarațiilor de avere completate de cei doi, Adina Mihaela Bistrițeanu este proprietara unui teren intravilan de 487 m.p. și a unei case de 210 m.p., ambele bunuri fiind dobândite, jumătate prin cumpărare și jumătate prin partaj. În plus, cei doi soți declară un autoturism Volkswagen fabricat în 2001.
În același document sunt declarate două credite. Unul provine din 2005 și aparține se pare Adinei Mihaela Bistrițeanu de dinainte de căsătoria cu Ștefan Sorin, credit contractat în anul 2005, de 48.000 euro, care trebuie plătit până în anul 2030. Un al doilea credit al familiei, în valoare de 65.000 lei, datează din 2018 și este scadent în 2023.
Tot doamna Bistrițeanu bifează alți 7.700 lei care provin din pensia alimentară a copilului, la care se adaugă alocația de 1.008 lei.
Soții Boloș: În fiecare lună cu aproximativ 7.300 în buzunare. Domnul a mai bifat lunar alți peste 2.000, ca fost angajat al IPJ
O altă familie de polițiști locali este compusă din Ana și Iulian-Stelian Boloș. Cei doi soți au încasat în 2018 salarii în valoare totală de peste 63.300 lei. Plus norma de hrană care se cifrează la peste 24.100 lei.
Astfel, Ana Boloș a obținut 29.940 lei, respectiv circa 2.500 lei lunar, la care se adaugă norma de hrană în valoare de 11.765 lei (circa 980 lei lunar).
Iulian-Stelian Boloș a încasat din postura de polițist local salarii în valoare de 33.370 lei (aproape 2.800 lei lunar), la care se adaugă norma de hrană în valoare de 12.345 lei (circa 1.000 lei lunar). Domnul Boloș este însă fost angajat al MAI, adică fost polițist, astfel că el a mai avut anul trecut venituri și din pensii, în valoare totală de 26.904 lei (circa 2.240 lei lunar).
Potrivit declarației de avere, soții Boloș dețin, din 1990, un apartament de 68 m.p., în Bistrița, și o casă de locuit de 50 m.p., în comuna Nușeni, pe care au achiziționat-o în anul 2014. Totodată, cei doi dețin trei autoturisme: un Chevrolet fabricat în anul 2008, un VW Golf, fabricat tot în 2008, și unFord cu an de fabricație 2007.
Familia Chirleșan: Peste 11.100 lei lunar
Soții Lucica și Nicolae Chirleșan sunt, de asemenea, angajații Primăriei Bistrița. Doamna este pe o funcție de consilier, în timp ce domnul este directorul Direcției de Comunicare din cadrul municipalității.
În 2018, soții Chirleșan au ridicat de la casieria Primăriei Bistrița salarii în valoare totală de 134.100 lei. Concret, Lucica Chirleșan a încasat 41.867 lei (aproximativ 3.500 lei lunar), în timp ce Nicolae Chirleșan a încasat salarii în valoare totală de 92.251 lei, adică aproximativ 7.689 lei. La acești bani se mai adaugă o sumă de 10.000 de euro, pe care directorul executiv Chirleșan i-a primit în urma unei moșteniri.
Soții Man: Circa 9.500 lei lunar
Angajați ai Primăriei Bistrița sunt și soții Karina Oana și Marius Man. Doamna Man ocupă funcția de auditor, în timp ce domnul Man este inspector la Evidența Populației din cadrul municipalității.
Anul trecut, bugetul familie Man și vorbim de salariile încasate de la Primăria Bistrița, s-a cifrat la peste 114.100 lei. Astfel, Karina Oana Man a încasat salarii în valoare de 57.570 lei, aproximativ 4.800 lei lunar, în timp ce Marius Man a obținut salarii în valoare totală de 56.547 lei, adică circa 4.700 lei lunar. La acești bani se mai adaugă alocația copiilor în valoare de 2.016 lei, plus un stimulent în valoare de 4.000 lei pentru reîntoarcerea mai devreme în câmpul muncii din concediul pentru creșterea copilului, ambele sume încasate de la Agenția Județeană de Prestații Sociale.
Potrivit declarațiilor de avere completate anul acesta de soții Man, aceștia dețin 20 de ari de teren extravilan în Sărata (cumpărat în 2012), 22 de ari de teren din aceeași categorie în Ghinda, provenit dintr-o moștenire a Karinei Oana, un apartament de 75 m.p., obținut de pe urma unei donații, în 2003, tot de doamna Man. La bunurile imobiliare se adaugă două autoturisme: un VW Sharan, fabricat în 2005, și o Skoda Octavia din 2002.
Soții Man datorează la bănci 100.000 lei. De fapt vorbim de două credite, unul de 30.000 lei, contractat în 2017, și unul de 70.000 lei, contractat în 2018. Primul trebuie plătit până în anul 2022, iar cel de-al doilea până în 2023.
(VA URMA)
Mai sunteti de groaza lumii… fara suparare !
Ce are daca ambii soti sunt angajati undeva anume ? Daca este concurs PUBLIC SI TRANSPARENT de ocuparea unui post , ce importantza are cine merge la examen si cine-l ocupa, atata vreme cat se da examen de competenta profesionala ? Ce… la privat nu exista „soti impreuna ” … ? Ar insemna dupa voi, ca nevestele noastre sau sotii nostri, sa stea pe ” balustrada „… sa-si caute loc de munca oriunde altundeva, numai imprena ba ? MA SUNTETI SERIOSI SAU BA ? MA TEMN CA MAI DEGRABA FOARTE INVIDIOSI … SI RAUTACIOSI !
MA… CA IN ADMINISTRATIE, MAI ALES LA PRIMARIILE MUNICIPALE SI ORASENESTI, SE IAU BANI CU ” SACUL ” … din banii publici ai contribuabililor prosti si fraieri… asta da… aici aveti dreptate, cred ca nu este normal si nici firesc, sa fie ” la stat ” puterea de ” plata a muncii prestate ” mai mare ca cea din privat , dar l-ati impuscat pe Ceausescu… pentru ca nu v-a placut oranduirea comunista… si ati luptat pentru ” drepturi si libertati ” extremisto-terorist-capitaliste ” . No aia ati votat, aia ati militat si ASTA AVETI ! AMU… DE CE VA PLANGETI SI SUNTETI RAUTACIOSI SI INVIDIOSI , ca asta inseamna CAPITALISM , adica inegalitate totala dintre ” oamenii muncii ” … care trudesc la fel, dar sunt remunerati dupa cum vrea ” BASTANUL ” … !
Man Oana si Man Marius nu erau casatoriti cand s-au angajat la primarie.
Asa ca nu pot fi banuiti de nimic
In plus sunt doua persoane cu bun simt si muncitori.
Dar nepotismul nu se rexuma la sot, sotie, unii au si odraslele , nepotii, cumnatele etc angajati in primarie.
Pai cand secretara viceprimarilor, cervenschi are intreaga familie angajata, ea mare secretara in afara de tv si tigari nu face mai nimic, verificati ce salariu are este transparenta. Din cauza unora ca aceste specimene sufera si persoane care cu adevar
muncesc si isi merita salariul.
Pe cand o epurare si curatare de lipitori si lenesi?