Contribuabilii vor trebui să depună pe luna iunie la Fisc, aproximativ 20 de formulare.
Vineri 6 iunie se depune Formularul 092, declarația de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoane impozitabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România.
Marți 10 iunie este termenul limită pentru Formularul 010, Formularul 020, Formularul 070 și Formularul 096.
Formularul 010, se depune de către persoanele juridice, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.
Formularul 020, se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire
Formularul 070, se depune de către contribuabilii persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. Sunt exceptați contribuabilii care desfășoară exclusiv activități într-o formă de asociere.Formularul 096, se depune de către persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.
Iar până pe 16 iunie se depune situația eliberărilor pentru consum de țigarete/țigări și țigări de foi; situația eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în țigarele/alte tutunuri de fumat; situația centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrabile de produse finite rezultate; situația centralizatoare privind achizițiile și livrările de produse accizabile pentru luna precedentă; situația privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție pentru luna precedentă; jurnalele privind achizițiile/livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviație sau navigație pentru luna precedentă; jurnalele privind achizițiile/livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviație sau navigație, pentru luna precedentă; evidența achiziționării, utilizării și returnării marcajelor pentru luna precedentă.
Până pe 25 iunie se mai poate depune declarația privin obligațiile de plată la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic; declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venir și evidența nominală a persoanleor asigurate, Formularul 112; declarația privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obținute de către persoanele fizice care desfășoară activitate în România și de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice și posturilor consulare acreditate în România pentru luna precedentă, Formularul 224; decontul de taxă pe valoarea adăugată, Formularul 300, format electronic; decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru luna precedentă, Formularul 301, format electronic; declarația privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, Formularul 307; Declarația privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) -e) din Codul fiscal, Formularul 311; declarația recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomujnitare de bunuri pentru luna trecută, Formularul 390 VIES; declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente (luna,trimestrul etc; perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art. 156^1 din Codul fiscal), Formularul 394.
Acesta reprezintă numărul obișnuit de declarții fiscale care trebuie îndeplinite în această lună, comparativ cu luna mai când s-au depus situațiile financiare pe 2013.