Ministerul Justiţiei a trimis la CSM un proiect de act normativ al Ministerului Justiţiei pentru modificarea şi completarea Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală (Cpp). Deşi nu mai este membru CSM de mai bine de doi ani, Danileţ ştie ce se întâmplă în interiorul instituţiei şi dezvăluie că proiectul despre care se vorbeşte nu este o ordonanţă de urgenţă. Judecătorul de la Tribunalul Cluj mai susţine că, indiferent ce scrie în respectivul proiectul, hotărârire definitive ale ÎCCJ nu pot fi anulate prin extinderea termenului contestaţiei din Codul de procedură penală.
„Văd că a apărut pe surse un material de la MJ de modificare a Codului de procedură penală. Potrivit acestui document, hotărârile judecătorești definitive de la ICCJ pronunțate în perioada 2014-2018 ar urma să fie răsturnate printr-o cale extraordinară de atac pe motiv că au fost date de completuri de 5 judecători unde nu toți judecătorii ar fi fost trași la sorți. Acum, trebuie să știți că ceea ce a ajuns la presă nu este un proiect de OUG, ci un document de lucru care va fi discutat săptămâna viitoare într-o comisie mixtă MJ-CSM. Așadar, nu există un proiect de OUG trimis la avizare la CSM! Prin urmare, nici nu putem lua în considerare ca fiind valabile toate cele conținute în hârtia ajunsă în presă – că așa e în documentele în lucru: conțin lucruri bune, conțin prostii, ele urmează să se discute, să se negocieze etc. Dar, să mă refer la chestiunea ardentă: există două decizii ale CCR care spun în mod clar că hotărârile judecătorești definitive nu pot fi răsturnate inventându-se cazuri legale ulterioare! Așadar, nu vă fie frică, ce e definitiv nu pică!”, scrie Danileţ pe Facebook.
Oare de ce toti cei care devin ” contestatari ” la ceva… undeva… candva… ( fara sa ma refer la cazul de fata ) toti au o anume ” m. oa. ca specifica ” … ce-i particularizeaza si-i individualizeaza in mod deosebit de ” restul lumii ” ?! Curios… nu ?!