Romanele ne inspiră și ne arată lumi noi pe care altfel nu le-am cunoaște. Pe deasupra, ne ajută imaginația și, așa cum am spus încă din titlu, ne pregătesc pentru pariurile vieții. Dacă vedem viața ca un joc de noroc (ceea ce și este, până la un anumit punct), atunci hazardul și șansa joacă roluri centrale în evenimentele care au loc.

Depunem un CV și avem norocul (ține foarte mult de acest aspect) să fim angajați. Acolo putem întâlni persoana cu care până la urmă, ajungem să ne căsătorim. Pentru că viețile noastre sunt create de astfel de șiruri de întâmplări, putem spune că suntem, fără să vrem, jucători. Nu mai spunem de riscurile pe care ni le asumăm, la fel ca într-un pariu.

Dacă dorești să-ți încerci șansele și la jocuri de noroc propriu-zise, atunci îți recomandăm să o faci responsabil. Până într-un punct, norocul ți-l faci și singur și dacă te înscrii pe o platformă online, este bine să profiți și de promoții precum free bet fără depunere. Așa vei juca într-un mod inteligent și te vei distra cu cele mai tari jocuri.

Romanul ca simulator de viață

Indiferent de tipul romanelor, ficțiune, SF și multe altele, aceste opere literare sunt complexe și simulează, într-o bună măsură, viața. Spre deosebire de filme și seriale, romanele își permit să fie mai complexe pentru că nu sunt limitate de un timp. De asemenea, acțiunea poate fi lentă ca în realitate.

Multe romane ilustrează în amănunt viețile personajelor și te poți raporta la experiențele lor. Tocmai din acest motiv, operele sunt atât de îndrăgite și în zilele noastre. Există un motiv pentru care romane scrise de clasici precum Charles Dickens, Hermann Hesse sau Lev Tolstoi sunt încă relevanți și în zilele noastre. Aceștia arată că viața, trăirile și sentimentele oamenilor nu s-au schimbat unele romane au fost scrise acum mai bine de un secol.

Romanele pot simula atât de bine viața, încât ne vine câteodată să spunem că ne simțim ca în romanele lui Kafka. Franz Kafka era cunoscut pentru situațiile absurde prin care trec personajele sale principale. Întrucât scriitorul a studiat dreptul, birocrația a devenit sursa principală de absurdități. Așadar, sigur ne regăsim în operele scriitorului.

Personajele ca mentori

Romanele și personajele din acestea ne pot inspira și ne oferă noi perspective asupra vieți și asupra lumii. De aceea, nu este de mirare că personajele acestor cărți pot deveni și mentori. Cartea „Meditații” de Marc Aureliu nu este tocmai roman, dar prin această operă, împăratul arată că în 2.000 de ani, nu s-au schimbat prea multe lucruri.

De asemenea, personajele, chiar și cele negative, pot deveni mentorii tăi. Cel puțin poți învăța din greșelile lor și poți vedea consecințele acțiunilor sale. Romanele sunt așadar și educative, deci este încă un motiv să te apuci de citit.

Poveștile ca instrumente de dezvoltare personală

Cititul este una dintre cele mai bune activități pentru dezvoltarea ta ca persoană. Te ajută la imaginație, la vocabular și îți oferă idei pe care altfel nu ai avea cum să le cunoști. Tot cu ajutorul romanelor, descoperi diferite epoci și vei fi surprins de cât de diferită era lumea acum 100 de ani sau mai mult. Totuși, așa cum am spus și într-un capitol anterior, chiar dacă multe lucruri s-au schimbat, unele, precum trăirile oamenilor, au rămas neschimbate.

Așadar, în ceea ce privește poveștile, autorii și operele clasice rămân baza oricărei biblioteci. Există motive solide care au făcut ca aceste cărți să reziste testului timpului. Subiectele sunt încă de actualitate, deci este evident că te vor ajuta în dezvoltarea personală. Așadar, dacă până acum cititul nu a fost o activitate importantă în viața ta, îți recomandăm să începi. Niciodată nu este prea târziu și vei avea beneficii substanțiale.

Concluzii

Romanele și cărțile în general te pregătesc pentru viață și cu ajutorul poveștilor, descoperi noi lumi. Chiar dacă viața este un pariu, este ideal să nu lași lucrurile la întâmplare și să-ți mai faci norocul și singur. Doar așa te apropii cât mai mult de succesul în carieră și în viața personală.

În ziua de astăzi, datorită internetului și a circulației libere a informației, este foarte ușor să faci rost de orice carte. Poți să o comanzi sau chiar să o descarci pe un dispozitiv și te vei putea apuca de citit imediat. Există și audiobooks, deci în era digitală, nu ducem lipsă de variante. Alege-o pe cea potrivită pentru tine și începe să citești romanele pe care ai pus ochii.

De fapt, aici alegerea este foarte dificilă. Sunt atât de multe încât este extrem de greu să te hotărăști. Așa cum am precizat și mai sus, îți sugerăm să începi cu autorii și cu romanele clasice. Pe acestea le vei găsi și cel mai ușor, la orice librărie sau magazin de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.