Funcţionarii care se vor afla în grevă nu vor fi salarizaţi pentru perioada respectivă, ci vor beneficia doar de asigurări de sănătate, în cazul în care se întâmplă să aibă nevoie de această asigurare, a declarat ministrul Muncii, Ioan Botiş, după ce Guvernul a aprobat Codul de Dialog Social.
"Funcţionarul dacă intră în grevă, deci de la momentul grevei, nu este salarizat, deci nu va primi bani. Se recunosc asigurările de sănătate în cazul în care se întâmplă să aibă nevoie de această asigurare, poate apela ca şi cum ar fi asigurat în continuare, dar nu este salarizat, nu primeşte bani pentru zilele în care rămâne în grevă", a spus Botiş.
Guvernul a decis, joi, să înceapă procedurile de angajare a răspunderii în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă, precum şi pentru Codul de Dialog Social.
Reamintim faptul că Guvernul a decis să înceapă procedurile de angajare a răspunderii în Parlament pentru proiectul legii care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă, precum şi pentru Codul de Dialog Social.
Cele două proiecte au fost aprobate în şedinţa specială de joi a Guvernului şi urmează să fie transmise rapid Parlamentului, au arătat sursele.
Premierul Emil Boc a confirmat decizia Guvernului, precizând că cele două proiecte de legi vor fi transmise Parlamentului pentru depunerea de amendamente.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a arătat la rândul său că legea care reglementează unitar salarizarea profesorilor este necesară.
"Mă bucur că putem fi corecţi cu cadrele didactice. Din păcate, în trecut s-au spus multe lucruri neadevărate", a declarat Funeriu.
El a precizat că cele două legi vor fi transmise Parlamentului astfel încât să intre în şedinţa de luni a Biroului a Permanent al Parlamentului, pentru stabilirea datei de angajare a răspunderii.
Premierul Emil Boc a anunţat anterior că drepturile salariale câştigate de profesori în instanţă vor fi eşalonate la plată începând cu 2012, într-un cuantum şi pe parcursul unui interval care vor fi stabilite după inventarierea tuturor sentinţelor, dar şi a banilor care trebuie alocaţi de stat pentru toate salariile.
Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a afirmat, joi, că majorarea salariilor profesorilor conform deciziei judecătoreşti ar impune concedierea a aproape 100.000 angajaţi din sectorul bugetar, pentru a menţine anvelopa salarială fără a creşte impozitele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.