După o pauză prea lungă pentru noi, microbiștii, Liga Campionilor ne bate la ușă, cerându-ne permisiunea să ne facă fericiți. A trecut greu vara fără fotbalul de cea mai înaltă clasă, dar chinul a luat sfârșit. Din 15 septembrie, dată la care începe oficial școala, începe și școala de fotbal, cu predare aproape săptămânală, în zilele de marți și miercuri. Gata cu remizele albe ale naționalei, e momentul să ne bucurăm de goluri și de reușite de excepție. Chiar dacă, să recunoaștem, nici în Ligă nu toate meciurile sunt la fel de spectaculoase, un lucru e cert: în această competiție nu este loc de lâncezeală. Gloria, expunerea mediatică uriașă și banii foarte mulți puși în joc sunt elementele care pompează adrenalină în venele tuturor fotbaliștilor, care dau tot ce au mai bun în ei.
Barcelona este regina Europei și, probabil, cea mai căutată echipă când vine vorba despre pătimașele pariuri pe Liga Campionilor. Catalanii pornesc la drum fără „rezerva ucigașă” Pedro Rodriguez, care a ajuns la Chelsea, dar cu același trio letal MSN (Messi-Suarez-Neymar), capabil să facă ravagii în orice apărare.
Marea rivală Real Madrid l-a adus pe banca tehnică pe Rafa Benitez, un antrenor care a câștigat Liga Campionilor cu Liverpool, așa că știe bine cu ce se mănâncă această competiție pe care Los Blancos au pus întotdeauna mare preț – nu degeaba dețin recordul, cu 10 trofee câștigate.
Finalista din sezonul trecut, Juventus, s-a despărțit de starurile Andrea Pirlo, Carlos Tevez și Arturo Vidal, dar a adus în loc altele precum Mario Mandzukic, Sami Khedira sau Paulo Dybala, așa că este de așteptat ca torinezii să ajungă departe și în acest sezon.
by MULADAR NEWS
Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.
ImageCodr.org coding by Michael ‘Tex’ Hex / Xteq Systems.
Design by Arcsin Web Templates, licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License
O altă echipă care își propune un parcurs de excepție este Bayern Munchen, Liga Campionilor fiind singurul trofeu major pe care antrenorul Pep Guardiola nu l-a câștigat în primii doi ani de mandat pe banca bavarezilor. Bayern și-a întărit mijlocul cu venirile lui Vidal și Douglas Costa, jucători care trebuie să dea și mai multă valoare unei linii mediane din care nu lipsesc nume grele ca Arjen Robben, Franck Ribery sau Mario Gotze.
În Franța, PSG s-a plictisit să câștige titlul tot timpul, așa că va încerca să îi stoarcă de talent în Liga Campionilor pe Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani si Angel Di Maria, în speranța că trofeul va ajunge la Paris.
Din Anglia vin cei patru granzi, Chelsea, Manchester City, Arsenal și Manchester United, echipe care pot completa oricând careul de ași al celei mai importante competiții europene.
City a adus în vară două nestemate, Raheem Sterling și Kevin de Bruyne, pentru care a cheltuit peste 100 de milioane de lire sterline – bugetul echipelor din Liga 1 pe vreo 5 ani -, conducerea dorind neapărat ca echipa să cucerească trofeul.
United nu s-a lăsat mai prejos și a transferat fie fotbaliști cu experiență precum Bastian Schweinsteiger, fie talente pure precum Memphis Depay si Anthony Martial, de la care se asteapta revirimentul.
Arsenal nu s-a implicat prea tare pe piața transferurilor, dar când ai în lot fotbaliști ca Mesut Ozil, Alexis Sanchez sau Theo Walcott nici nu prea ai de ce s-o faci, în vreme ce Chelsea speră să dea lovitura cu două ex-rezerve de lux, Radamel Falcao și Pedro Rodriguez.
Așadar, it’s showtime!, cum ar zice americanii, în timp ce noi spunem: să înceapă spectacolul!