UPDATE

Conducerea Holzindustrie Schweighofer (HS) Sebeş va efectua o investigaţie completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului de marţi de la depozitul de bio-masă de pe platforma fabricii, potrivit unei declaraţii de presă.

‘Chiar dacă intervenţia s-a desfăşurat în condiţii corespunzătoare, vom efectua o investigaţie completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului şi vom lua toate măsurile necesare de îmbunătăţire aşa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranţa angajaţilor este prioritatea nr. 1 a firmei noastre’, a declarat, potrivit sursei citate, Răzvan Cosma, director HS Sebeş.

Conform declaraţiei de presă, pentru stingerea focului a intervenit, conform planurilor de intervenţie de urgenţă, echipa internă de pompieri, astfel încât nicio persoană nu a fost pusă în pericol şi nu au existat victime. ‘Tot conform planului de intervenţie, au fost anunţaţi şi pompierii militari, care au sosit la faţa locului şi au coordonat localizarea şi lichidarea incendiului’, mai arată sursa citată.

Știrea inițială

Un incendiu a izbucnit marţi după-amiază în incinta fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, pentru lichidarea focului acţionând patru autospeciale şi 16 subofiţeri şi un ofiţer ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Focul se manifestă la o tocătură de lemn amplasată în curtea fabricii.

„Incendiul a fost localizat. Pentru lichidarea acestuia se acţionează de către Garda de Intervenţie Sebeş cu trei autospeciale, o altă autospecială fiind trimisă de la Alba Iulia’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu Dumitrescu.

Cauza izbucnirii focului urmează să fie stabilită după lichidarea incendiului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeş. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuţi şi Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti, în care lucrează aproape 3.000 de oameni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.