Dacă simți că apartamentul tău este prea mic și ai nevoie de mai mult spațiu, cea mai simplă soluție este să te muți într-un apartament mai mare. Cu toate acestea, dacă nu ai în plan să faci acest lucru în următoarea perioadă, sfaturile de aici te vor ajuta să câștigi spațiu și să ai impresia că apartamentul tău este mai încăpător și mai luminos decât este în realitate.

Atunci când locuiești într-un apartament mic, iar familia ta este în creștere, fiecare centimetru pătrat devine prețios. Este esențial să fii creativ și să găsești modalități eficiente de a transforma spațiul disponibil într-un mediu multifuncțional și plăcut. Cu puțină planificare și câteva trucuri inteligente, vei putea optimiza fiecare colț al apartamentului pentru a răspunde nevoilor în creștere ale familiei tale.

Iar în cazul în care mai ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a pune în aplicare acest proiect, accesarea unui credit nebancar ar putea fi soluția pe care o cauți și care să te ajute să te bucuri de mai mult confort în apartament.

Planifică și organizează inteligent

Înainte de a te apuca de munca propriu-zisă, este important să faci o planificare atentă a spațiului.

Identifică nevoile specifice pe care le are fiecare membru al familiei și prioritizează funcționalitatea în fiecare încăpere. De exemplu, dacă ai nevoie de un birou și lucrezi de acasă, poți opta pentru un birou extensibil sau pliabil, care poate fi depozitat atunci când nu este în uz.

Nu uita să folosești mobilierul multifuncțional și soluții de depozitare inteligentă. De exemplu, poți opta pentru o canapea extensibilă cu ladă de depozitare.

Valorifică spațiul vertical

Într-o încăpere mică, valorificarea spațiului vertical este extrem de importantă. Folosește pereții pentru a monta rafturi și dulapuri suspendate astfel încât să obții spațiu suplimentar de depozitare fără a ocupa locul prețios de pe podea.

Un alt sfat pe care îl poți aplica este să optezi pentru mobilă suspendată. Aceasta va crea o senzație de spațiu deschis, aerisit, extrem de plăcut.

Vopsește locuința în nuanțe de alb

Cu toții știm că albul mărește vizual. Din acest motiv, atunci când încăperile par aglomerate, este important să utilizezi albul în amenajarea interioară. În acest fel, camerele vor părea mult mai spațioase. Partea bună e că integrarea albului în designul interior este extrem de ușoară pentru că albul se potrivește în orice încăpere, în orice tip de design, fie el modern sau convențional.

Separă vizual zonele

Chiar dacă discutăm despre un apartament mic, este important să creezi zone distincte pentru diferitele activități ale familiei.

Folosește mobilierul, covoarele, podelele sau panourile de separare din lemn pentru a delimita spațiile și pentru a crea iluzia de mai multe camere. De exemplu, poți utiliza un separator de cameră sau un raft deschis pentru a separa zona în care stai în timpul zilei de zona în care iei masa.

Optează pentru un spațiu de tip open-space

Dacă ești încântat de ideea de a avea o singură cameră spațioasă, o configurare de tip open space te va ajuta să câștigi mai mult spațiu. Bucătăria și camera de zi pot fi transformate într-o încăpere mare, de tip open-space.

Redu dezordinea și organizează-te constant

Într-un apartament micuț, dezordinea poate afecta extrem de mult pentru că oferă senzația unui spațiu limitat și creează un aspect aglomerat și neplăcut.

Este important să scapi de obiectele inutile și să păstrezi lucrurile în ordine. Acest lucru te va ajuta și atunci când va apărea un nou membru al familiei deoarece timpul va fi limitat și vei fi nevoit să păstrezi lucrurile în ordine, în timp ce ai grijă de un nou-născut.

Folosește-te de corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat joacă un rol crucial în crearea iluziei de spațiu mai mare într-o cameră. Poți utiliza strategic diferite corpuri de iluminat pentru a obține iluzia unui spațiu deschis și aerisit.

Este recomandat să folosești iluminatul general care se extinde uniform în întreaga încăpere. Alege lămpi cu abajururi deschise și lumini puternice care să umple spațiul.

Pe lângă iluminatul general, adaugă și iluminat accentuat pentru a evidenția anumite elemente structurale sau decorațiuni sau pentru atrage atenția către anumite zone. Acest lucru va crea senzația unui spațiu deschis.

Folosește oglinzi pentru a mări vizual spațiul

Oglinzile reflectă lumina și creează un efect de deschidere în cameră. Poziționează-le pe pereții opuși ferestrelor sau în locuri strategice pentru a reflecta lumina naturală sau artificială și pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Iar dacă mai ai nevoie de o sumă de bani pentru a pune în aplicare oricare dintre sugestiile de mai sus, solicită un credit rapid. Astfel, vei reuși să transformi apartamentul mic într-un spațiu funcțional, încăpător, și vei putea face ca fiecare centimetru să conteze pentru a crea un mediu confortabil și practic pentru toți membrii familiei tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.