Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, joi, care instanță va judeca dosarul în care au fost trimiși în judecată de către procurorii de la Parchetul European, expertul topo Bruj Guțiu Ovidiu și fiul acestuia Bruj Guțiu Ovidiu Dorin, dar și firma acestora  – Moco Prodcom SRL din Prundu Bârgăului, pentru fraudă cu fonduri europene, sau mai precis de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, infracțiune pedepsită cu închisoarea între 2 și 7 ani.

Procurorii Parchetului European i-au trimis în judecată pe cei doi, dar și firma, în luna mai a anului trecut, la Tribunalul București. Dosarul a intrat în camera preliminară pentru verificarea legalității probatoriului, însă patru luni mai târziu, instanța bucureșteană și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Cluj, unde dosarul ajunge în luna octombrie. Pe 7 decembrie, Tribunalul Cluj spune însă că instanța competentă să judece dosarul ar fi… Tribunalul București.

Drept urmare, dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru rezolvarea conflictului de competență.

Ieri, Instanța Supremă a hotărât că instanța competentă să judece această cauză este, totuși, Tribunalul Cluj.

„Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpații Bruj Gutiu Ovidiu, Bruj Gutiu Ovidiu-Dorin şi SC MOCO PRODCOM SRL, în favoarea Tribunalului Cluj, instanță căreia i se va trimite dosarul. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 14 martie 2024”, este soluția pe scurt a ÎCCJ.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.