Vedeta a lansat miercuri cartea «Mănâncă şi arată bine!»  E vegetariană convinsă, dar asta n-o împiedică pe Andreea Raicu (35 de ani) să se bucure de tot felul de preparate delicioase şi recunoaşte că acest stil de alimentaţie i-a schimbat viaţa în bine. Ca să împărtăşească şi altora secretele frumuseţii sale, s-a pus pe scris şi a lansat cartea „Mănâncă şi arată bine!".  Are 55 de kilograme la o înălţime de 1,78 m şi nu s-a înfometat niciodată ca să-şi menţină silueta în aceşti parametri. Andreea Raicu se ghidează după un principiu foarte simplu: „Secretul unei siluete impecabile: mănâncă echilibrat şi nu te înfometa niciodată".  Pentru că foarte mulţi îi cereau sfaturi de nutriţie sau reţete, Andreea a decis să publice cartea „Mănâncă şi arată bine!", ce include idei pentru mic-dejun, prânz sau cină ori pentru gustări. „Sunt reţete pe care le-am descoperit în călătoriile mele, la prieteni, în restaurantele de aici şi din lume sau în tot felul de cărţi.  Am inclus şi reţete cu mai multe calorii, dar acestea sunt pentru acele zile în care vreţi să vă răsfăţaţi", spune Andreea. Care ne-a mai povestit şi câteva dintre trucurile sale care o fac să arate atât de bine.  „Mănânc în fiecare zi fructe şi legume, nu amestec niciodată lactate cu peşte sau cu fructe de mare, nu mănânc după ora şapte seara, consum porţii mici, nu mă înfometez niciodată, beau doar apă la temperatura camerei, cel puţin doi litri zilnic, consum germeni, seminţe crude şi nuci, nu fumez şi am înlocuit zahărul cu sirop de agave sau xylitol. Iar când mănânc, nu mai fac nici o altă activitate, pentru că e important să savurezi mâncarea şi să iei o pauză. În plus, iau în fiecare zi 3 grame de vitamina C, antioxidanţi şi suplimente nutriţionale", ne-a dezvăluit Andreea. Ieri, la lansarea cărţii sale, Andreea a făcut o demonstraţie, gătind una dintre reţetele sale preferate din carte: supa rece de castravete.  Mic-dejun: Grapefruit la cuptor cu fistic  Ingrediente (pentru 2 porţii). 1 grapefruit bio, 1 linguriţă cu sirop de agave, 2 linguriţe cu fistic decojit şi tocat mărunt.  Preparare: Se încălzeşte cuptorul. Grapefruitul se taie în jumătate. Se foloseşte un cuţit pentru a separa miezul de coajă şi pentru a face crestături în fruct, dar se lasă fructul în coajă. Se aşază jumătăţile de grapefruit într-o tavă, în care anterior s-a pus hârtie de copt.  Ca să-i dai o mai mare stabilitate, când introduci fructul în cuptor, taie un strat subţire din partea de jos, având grijă să nu ajungi la miez. Deasupra fiecărei jumătăţi de grapefruit pune câte o linguriţă cu miere şi fisticul tocat. Se lasă la cuptor timp de 15 minute. Se serveşte cald.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.