Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud a anunțat că doi angajați ai instituției se află în izolare la domiciliu începând cu data de 21 martie. Măsura a fost luată preventiv, întrucât cei doi angajați au intrat în contact, în urmă cu o săptămână,  cu un pacient confirmat, chiar sâmbătă, cu CoVid-19. Practic, ceea ce jurnaliștii din Bistrița-Năsăud au aflat pe surse despre cel de-al patrulea caz de infecție cu coronavirus din județ, chiar dacă nu a fost comunicat de nicio altă oficialitate locală sau națională, a fost confirmat, indirect, de cei de la Ambulanță.

Ieri, 21.03.2020, pentru doi colegi de-ai nostri am luat măsura izolării la domiciliu, măsură care a fost dispusă preventiv. Conducerea a considerat că, deși sunt contacți fără simptome ai unui pacient cu care au interacționat în urmă cu 7 zile, izolarea preventivă se impune pentru protejarea colectivului din care fac parte, chiar dacă lipsa unui echipaj operativ de intervenție expune ceilalți colegi la volum de muncă suplimentar„, a anunțat conducerea SAJ Bistrița-Năsăud. 

Potrivit sursei citate, au fost luate, și se iau în flux continuu, toate măsurile de a asigura toate echipamentele și materialele necesare activității operative, în prima linie.

Personalul instituției s-a implicat activ și exemplar în toate activitățile întreprinse în mobilizarea legată de situația epidemiologică curentă, sprijinind cu tot ce este necesar atât DSP BN cât și persoanele aflate în izolare. (…) Colaborarea cu structurile județene este mai strânsă ca niciodată, indiferent de subordonarea ierarhică. Sunt distribuite, periodic, în flux continuu, echipamente din partea structurilor centrale, prin ISU-BN (combinezoane, măsti și mănuși de protecție). De asemenea, colaborăm strâns cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care recent a împărțit cu noi o donație de materiale dezinfectante; suntem în discuție cu entități economice județene de producție pentru asigurarea pe temen lung a materialelor necesare; avem sprijin din partea organizațiilor profesionale și din partea socității civile„, a mai precizat conducerea SAJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, instituția face un apel la populație  să ofere informații sincere și să dea dovadă de responsabilitate atunci când solicită asistență medicală specializată

Dorim să reamintim populației că cel mai mare ajutor pe care cetățenii ni-l pot oferi este sinceritatea și responsabilitatea fiecăruia atunci când solicită serviciile echipajelor de ambulanță.
Protejați-ne ca să vă putem ajuta!
„, au precizat reprezentanții SAJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here