Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal şi antrenat de profesorul Mugur Saranciuc este triplu campion european şi campion mondial la Sofia în iunie 2010

Prima ediţie a Galei Premiilor Sportive organizate de Direcţia de Sport şi Tineret  a judeţului Bistriţa-Năsăud la Sala Polivalentă a fost dedicată în întregime marelui dispărut Gheorghe Bozga, unul din cei mai mari antrenori ai tenisului de masă românesc.
 
Cu această ocazie au fost premiaţi şi primii zece sportivi ai judeţului Bistriţa-Năsăud. Clasamentul arată în felul următor: pe primul loc se clasează halterofilul Răzvan Martin (CSM Bistriţa), urmat de Bernadette Szocs (LPS-CSM Bistriţa – tenis de masă)), Florin Croitoru (CSM Bistriţa – haltere), Gabriel Sâncrăian (CSM Bistriţa – haltere), Adrian Crişan (CSM Bistriţa – tenis de masă), Marius Berbecar (CSM Bistriţa – gimnastică artistică), Dănuţ Chirlejan (CSM Bistriţa – haltere), Hunor Szocs (CSM Bistriţa-LPS – tenis de masă), Andrei Muntean (CSM Bistriţa – gimnastică artistică) şi Mihai Şerban (CS Palatul Copiilor – GO).

CINE ESTE RĂZVAN MARTIN???
„ Ridic şi arunc greutăţi de la 8 ani pentru că îmi place la nebunie cum sună halterele când sunt trântite pe podele".
Răzvan MARTIN, CAMPION MONDIAL LA HALTERE
Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal şi antrenat de profesorul Mugur Saranciuc este triplu campion european şi campion mondial la Sofia în iunie 2010. Faptul că a devenit campion mondial :  151 kg la smuls, 189 kg la aruncat, total – 340 kg nu l-a făcut însă să se oprească din munca îndârjită pentru a-şi savura triumful, ci l-a mobilizat pentru noi performanţe. Stăm la o cafea, dar din sala de antrenament se aude, deja, zgomotul care îi este atât de drag. Tuleiele de păr apărute ca semn al bărbăţiei par să rezoneze cu întreaga sa fiinţă – muşchii bine conturaţi se contractează pentru a susţine exerciţiul, deocamdată, unul cât se poate de virtual.
A păşit pentru prima dată într-o sala plină cu haltere la Cluj-Napoca: „ Eram la un ştrand şi, de undeva, din apropiere, am auzit un zgomot care, să nu râdeţi, m-a fermecat. Vorbesc serios, aşa am intrat într-o sală unde erau mai mulţi băieţi care ridicau greutăţi. Am mers o zi, am mers două, pe urmă am simţit pe umeri apăsarea barei de metal şi, din nou, zgomotul halterelor trântite de podele".
S-a mutat din Cluj pentru că antrenorii erau prea îngăduitori
Şansa vieţii lui a fost întâlnirea cu Mugur Saranciuc, cel care l-a transferat de la CSM Cluj-Napoca la CSM Bistriţa, clubul  unde a făcut adevărata performanţă: „ Doar muncă, antrenament. Asta a e diferenţa între Cluj şi Bistriţa. La Cluj era mai lejer, mai cu un fotbal, mai o îngheţată. Aici, aici totul e atât de serios, iar programul e program : antrenament, şcoală, antrenament şi somn". Dacă atunci când vine vorba despre rezultate şi performanţă Răzvan  devine tăcut, preferând să lase faptele să vorbească în locul lui, antrenorul său Mugur Saranciuc nu se sfieşte să vorbească laudativ despre elevul său: „Este un sportiv de  valoare internaţională. Răzvan a realizat trei recorduri naţionale de juniori I, trei recorduri de tineret, două recorduri de seniori şi un nou record european la arunca.  Sper că Răzvan va obţine şi alte medalii la Campionatele Europene de juniori din luna noiembrie, din Cipru, iar toată această muncă asiduă va fi încununată cu o medalie olimpică în 2012, la Londra. ", spune Mugur Saranciuc.
În 2010, sportivii bistriţeni au câştigat 468 de medalii la Campionatele Naţionale şi Cupa României, 34 la competiţiile internaţionale oficiale dintre care trei medalii la Campionatele Mondiale, 14 medalii la Campionatele Europene şi 14 medalii la Jocurile Balcanice, iar la loturile naţionale au fost convocaţi 45 de sportivi.
Alin Cordoş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.