Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat premierul Emil Boc.
Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern şi a fost transmis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.
Astfel, vârsta de pensionare şi stagiile complete de cotizare pentru femei vor creşte cu trei luni pe an, începând cu 2015, pentru a egala vârsta de pensionare a bărbaţilor la 65 de ani, până în 2030, ceea ce va reduce însă numărul locurilor de muncă.
În prezent, vârsta medie de pensionare este de 63,8 ani pentru bărbaţi şi de 58,9 ani în cazul femeilor.
Legea a ajuns deja la Parlament şi mâine se discută în birourile parlamentare data asumării răspunderii.
Potrivit Antena 3, premierul Emil Boc a declarat, marţi, că este dispus să îşi pună "la bătaie" mandatul de prim-ministru pentru legea pensiilor, conştient de riscul ca Guvernul să nu obţină încrederea Parlamentului la momentul angajării răspunderii pentru acest act normativ.
"Îmi pun mandatul de bătaie, ori trece legea, ori pleacă Guvernul", a spus Boc, care a adăugat că s-ar simţi onorat dacă va fi nevoit să demisioneze pentru a apăra acest proiect de lege în Parlament.
Premierul a explicat că a recurs la procedura de asumare a răspunderii pentru că altfel ar fi intrat cu acest act normativ în campania electorală şi nu ar mai fi avut nicio şansă să treacă de Parlament.
Liana Mureşan
in Romania, care este? 67 de ani cumva? rezulta ca dupa ce platesti vreo 45 de ani fond de pensii la stat, mai primesti vreo 2 ani pensie (daca nu dai coltul in timpul serviciului).