Prins pe PNRR, un proiect al orașului Năsăud prevede amplasarea mai multor locuri de colectare a gunoaielor în mod ecologic. În total, vor fi amplasate 25 de insule ecologice.
Tomberoanele ecologice vor fi de două tipuri, ambele deja probate și amplasate în Bistrița. Prima variantă este cea cu trapă și groapă în pământ, iar cea de-a doua este, de asemenea, în pământ, însă cu un capac la suprafață prin care să fie băgat gunoiul.

Proiectul prins pe Planul Național de Redresare și Reziliență, „Construire insule ecologice digitalizate”, face parte din componenta managementului deșeurilor. Are o valoare de 2.255.593,24 lei, adică aproximativ 460.000 de euro.

Prin acest proiect vor fi amplasate 25 de insule ecologice în zona cartierului de blocuri, dintre care 12 seturi de insule ecologice tip 1 și 13 seturi insule ecologice tip 2, după cum urmează:

Insula Tip 1. Insulă supraterană încasetată cu 5 containere de câte 1.1 metri cubi (mc) pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual; sticlă; plastic și metal; hârtie și carton;

Insula Tip 2. Insulă supraterană compusă din 5 containere individuale (de la 2 metri cubi până la 5 metri cubi) cu golire în partea inferioară, pentru cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual; sticlă; plastic și metal; hârtie și carton, a scris primarul din Năsăud, Dorin Vlașin.

Citește și: Asociația Salvați Copiii: Cyberbullyingul, în creștere! Doi din cinci copii, victime pe internet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.