Este vorba de un robot care poate primi diverse misiuni, în departamentele producție, optimizări, ofertare, contabilitate, etc. – acolo unde există în general operațiuni repetitive. Deocamdată, noi îl folosim la contabilitate, dar curând îi vom da noi atribuții. Goodroid are costuri mici de operare, nu vrea concedii, nu obosește, lucrează 24 din 24, nu greșește, emite rapoarte la finalul misiunii. Noi nu vrem să înlocuim forța de muncă umană, ci doar să o completăm și să o optimizăm. Ceea ce poate face Inteligența Artificială, combinat cu ceea ce face forța umană din companie ne pune într-o poziție în care suntem mult mai eficienți, mai dinamici, mai productivi.” – explică Anamaria Ștefănuțiu Mureșan, manager al GEOPLAST.

“Goodroid este programat să lucreze acum 4 ore în zona de contabilitate, dar în anul care vine urmează să-i dăm și altceva de lucru, pentru că mai are 20 de ore disponibile. El practic copiază activitatea angajaților din anumite departamente, copiază modul lor de lucru și apoi reproduce ce a învățat, mai ales activitățile repetitive. Investiția până la acest moment a fost de cca. 10.000 euro, beneficiind doar de acest modul (soft) pentru contabilitate. Robotul cu toate modulele sale poate ajunge până la 80.000 de euro – mai spune Anamaria.

Automatizarea la GEOPLAST este de fapt un proces mai vechi, compania investind, în ultimii 3 ani, cca. 1,5 milioane euro în mai mulți roboți folosiți în producție, care susțin activitatea umană.

Compania bistrițeană, cu un portofoliu vast de lucrări în Cluj, Bistrița-Năsăud, București, Timișoara dar și în alte județe ale țării, prognozează că va încheia 2024 cu venituri în creștere cu cca. 25% față de 2023, depășind pentru prima dată pragul de 22 milioane lei, arată BistritaBusiness.

Citește și: Statul Român obligat de CEDO să restituie Asociației Composesorale Borșa 17.000 ha pădure

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.