Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a fost audiat luni dimineaţă, de procurorii DNA, în legătură cu dosarul Cătălin Voicu.
Potrivit Mediafax, Geoană a arătat că a venit în calitate de martor, fără avocat şi că a avut o discuţie "succintă" cu procurorii anticorupţie.
Numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat în dosarul lui Cătălin Voicu în legătură cu intermedierea unei întâlniri între senatorul PSD Cătălin Voicu şi vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz. Potrivit cererii de arestare trimise de DNA la instanţa supremă, în 2006 ar fi avut loc un schimb de mesaje intre Mircea Geoană şi Maria Schutz, vicepreşedinta PSD Dolj. Aceasta s-ar fi plâns că e cercetată penal alături de alti pesedişti, iar Geoană ar fi chemat-o la Bucureşti. Mai apoi, cei doi au vorbit la telefon, iar liderul PSD i-a spus să vorbească direct cu senatorul Voicu. Pe lângă acest caz, numele lui Mircea Geoană este amestecat în dosarul Cătălin Voicu şi prin intermediul soacrei sale, Margareta Costea. Pe 24 martie, Evenimentul Zilei scria, citând surse politice, că Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, se află printre cei care au apelat la "serviciile" lui Voicu, în dosarul în legătură cu modul în care aceasta şi-a obţinut titlul de revoluţionar. Conform cotidianului citat, surse din PSD susţineau că, în urma ajutorului, Margareta Costea i-ar fi promis lui Voicu că îl sprijină, pe lângă Mircea Geoană, pentru a ajunge ministru de Interne.
După o oră cât au durat audierile în această dimineaţă la DNA, Mircea Geană a declarat că a răspuns solicitărilor procurorilor în calitate de martor, iar discuţia a fost una succintă. "Am răspuns solicitării doamnei procuror în calitate de martor. Am venit fără avocat şi am avut o discuţie foarte succintă, în care am declarat chestiuni legate de întrebările care mi-au fost adresate", a spus preşedintele Senatului.
Liana Mureşan
« 23 August 2010
Incepe ceva! »
Se intampla ceva!
.
Timp de 20 de ani, reducerile salariale s-au facut mult mai drastic si mult mai dureros decat incearca acum guvernul sa le faca . Incepand din 1990, pensiile s-au indexat anual cu 2-3% in timp ce alimentele si serviciile cresteau cu 20%. Da? Da! Salariile bugetarilor la fel, asa incat din 1989 decembrie, luna in care regimul Ceausescu asigura un salar minim pe economie de 2000 lei/luna (net),am ajuns azi cu un salar minim de aprox. 700 lei/luna (brut). Cu alte cuvinte timp de 20 de ani am fost pacaliti cum ca salariile noastre cresc…de ce pacaliti?, simplu, pentru ca salarile si pensiile cresteau, dar mult mai incet decat preturile la produse si servicii! De 20 de ani: pensionarii, bugetarii si noi alaturi de ei suportam reduceri semnificative de venituri, reduceri ce pana azi ne-am mintit singuri ca ar fi de fapt indexari la inflatie. De 20 de ani “cineva” ne ajuta sa ne mintim singuri, reducandu-ne an de an nivelul de trai, pe o melodie tiganeasca cu versuri de Ion Iliescu. Acum insa, se intampla ceva, melodia s-a schimbat si ca atare si versurile.
Celor ce prefera in continuare sa li se spuna ca salarile si pensile se vor indexa, pe fondul unor cresteri de pret la produsele si serviciile de baza la pot spune ca nu-i nici o diferenta fata de ceea ce a ”propus” Basescu. Diferita consta in exprimare, efectul e aproximativ aceelasi cu precizarea ca s-ar putea sa fie mai bine…
De 20 de ani suntem mintiti de catre guvernanti. De 20 de ani ne mintim singuri! Acum in sfarsit vine cineva si ne spune verde in fata adevarul. Credeti ca era mai bine sa se lase liber la scumpiri…pentru ca apoi sa fim amagiti din nou cu o indexare?
De 20 de ani risipim ceea ce am strans si agonisit sub conducerea lui Ceausescu. Cumparam apa plata zi de zi, fara a face un calcul economic simplu: 2 lei/zi=730 lei/an=43.800 lei/viata. Da fratilor atata cheltuim intr-o viata sa bem apa cat de cat curata! 43.800, adica peste 10 mii de euro pentru apa! Stramosii nostri ar muri de rusine a doua oara!
Daca guvernul sau de ce nu viitorul ”dictator” ar face ca apa de la robinet sa fie curata si baubila, Romania ar economisi anual o suma semnificativa din apa de baut! Ipotetic vorbind 10 milioane de sticle de apa plata sau mineralizata/zi= 4,9 milioane de euro/zi.
Intr-un an 1,8 miliarde de euro din apa…in 50 de ani am returna datoria externa din consumul rational de apa!
La fel se poate pune problema si la produsele destinate sanatatii (distrugerii ei) gen cola, produse mult mai scumpe decat laptele de vaca …sau de ce nu produse gen cipsuri. Cat de prosti putem fi sa cumparam cartofi prajiti cu 25 lei/kg doar pentru ca-s taiati feli subtiri si gata sarati?!
De 20 de ani traim in Romania fara sa fim romani! De 20 de ani ne imaginam ca suntem o natiune si nu mai avem sentimente nationale! De 20 de ani am renuntat la puterea imaginatiei!
Imaginati-va! 23 august se apropie…
http://www.ceausescu.cc
Radu Roncea