Floare Gaftone, secretarul municipiului, a “cumpărat” indirect un teren de la municipiu

Secretarul municipiului Bistriţa, Floare Gaftone, este suspectă că ar fi cumpărat un apartament in condiţii indoilenice. In scurt timp după ce aceasta a cumpărat un apartament in zona parcului municipal aceasta ar fi primit şi un teren in urma unei achiziţii de la un fost proprietar al apartamentului, care a fost achiziţionată rapid de la primărie, conform unui vecin al acestuia. Relaţiile din primărie ale celui care a primit terenul sunt ciudate.

Cristurean Maria, cea pe care l-a reprezentat cel de la care Floare Gaftone a cumpărat apartamentul, a fost reprezenatată intr-un proces de un numit Scurtu Moldovan, potrivit portalului www.spete.info. Scurtu este numele şi a unui director din cadrul primăriei Bistriţa. Suspect sau nu rămane la latitudinea cititorilor să decidă. Pană acum este doar o coincidenţe de nume şi o acuzaţie că procurorii nu şi-au făcut treaba de către familia care acuză.  Mai mult decat atat, surse din interiorul Primăriei Bistriţa arată că studiile secretarului municipiului Floare Gaftone se bazează pe o distanţă lungă şi pe o frecvenţă redusă, iar Raţiu Lucica, consilierul juridic este cel care semnează de fapt toate informările in primărie. Aceleaşi surse susţin că fără aprobarea scrisă a lui Raţiu Lucica, Floare Gaftone nu poate semna niciun act juridic in cadrul administraţiei locale, cat şi nu işi poate indeplini meseria. Ciudat este cum un secretar al primăriei unui municipiu aşa prestigious cum se pretinde Bistriţa nu reuşeşte să işi facă treaba aşa cum ar trebui, se intreabă aceiaşi sursă.

 

“In rechizitoriul procurorul din Cluj Paşca Radu Mihai şeful biroului cercetări penale, din toata plangerea naostră in rechizitoriu său a ocolit tot. Spune poveşti, spune una alta că aş fi indreptăţit să fac plangere. Eu locuiesc aici din 1977. Apartamentul meu a fost proprietatea a 10 coindivizari. 9 dintre ei sunt absenteişti. Berger Olga a obţinut drept de proprietate pe apartament şi pe a 10-a parte din teren. A obţinut drept de proprietate in 1973. Berger a plecat in Germania, legal şi a cedat terenul cu tot ce a avut ea fiicei sale, Berger Rita Olga. După caţiva ani a plecat şi ea in Germania. Am preluat eu apartamentul ei. Prima data l-am plătit de patru ori prin chiria pe care am plătit-o. In final in 1976 am cumpărat apartamentul. Terenul care a rămas pe cei 9 co-indivizări a rămas prioritatea lor. In anul 2000 m-am dus la primărie să imi dea şi restul terenului. După trei ani, in 2003 ne-a dat 200 de metri din 551,5. Pe cei 351,5 sunt incă in litigiu cu primăria. Ce a făcut doamna gaftone? A cumpărat imobilul de la parterul imobilului in data de 1 august 2007. In 13 septembrie fiul fostei proprietărese a depus o cerere la primărie prin care cere să i se atribuie in natură acei 331,5 metri pătraţi. Bucăţica aceea care a fost proprietatea altor 9 co-indivizări. In 27 septembrie primăria eliberează o decizie nr 1831 din 27.sept.2007 prin care i se dă un drept special de folosinţă lui Berger Lorand. Terenul nu a fost nici a lui nici a lui maică-sa nici a lui bunică-sa. Intr-o lună l-a cumpărat Floare Gaftone prin mandatar Cristurean Maria. A fost colega de serviciu cu mama lui Berger Lorand”,a declarat pentru Gazeta de Bistriţa Ion Udrescu.

 

“Urmare a solicitării Dvs. Transmisă prin e-mail vă facem cunoscut că prin rezoluţia din data de 1.07.2011 emisă in dosarul nr. 199/P/2010 al Parchetului de pe langă Curtea de pe langă Curtea de Apel Cluj, s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a invinuitei Gaftone Floare, pentru săvarşirea infracţiunii de conflict de interese, prev. De art. 253 Cod penal şi neinceperea urmăririi penale impotriva acesteia pentru infracţiunile prev. De ar. 246 Cod penal, art. 247 Code penal, art. 248 Cod penal, art. 249 Cod penal, art. 215 Cod penal, art. 292 Cod penal şi art. 291 Cod penal.

Legalitatea şi teminicia soluţiei au fost verificate in final de Curtea de Apel Cluj, instanţa respingand plangerea formulată impotriva acesteia. In urma verificărilor efectuate la Parchetul de pe langă Curtea de Apel Cluj, nu au fost identificate alte dosare ce o privesc pe numita Gaftone Floare”, au arătat procurorii de pe langă Curtea de Apel Cluj intr-un răspun la solicitarea Gazetei de Bistriţa.

“Respinge plangerea formulata de petentii U. I. si U. S.C. impotriva rezoluţiei 673/II/2/9 august 2011 a procurorului general adjunct al Parchetului de pe langă Curtea de Apel Cluj si a rezouţiei nr. 199/P/1 iulie 2011 a Parchetului de pe langă Curtea de Apel Cluj. Obliga fiecare petent să plătească cate 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată in şedinţa publică din data de 15 noiembrie 2011”, se arată in motivarea Curţii de Apel Cluj.

 

In 2007, Gaftone se mută in str. Parcului 16

Secretarul Primăriei Bistriţa a cumpărat in acelaşi an, 2007, apartamentul situat la parterului vile din strada Parcului, nr.16, cu doar două luni inainte ca Lorant Berger să primească dreptul special de folosinţă asupra celor 351 m.p, suprafaţă aferentă construcţiei respective. După ce a plătit foştilor proprietari – Horea Pahone şi Sultana Gagea – suma de 100.000 de euro pentru apartamentul de 170 m.p., soţii Gaftone devin vecinii soţilor Udrescu. Intrucat işi dorea o bucată de grădină mai mare, Floare Gaftone pune ochii rapid pe terenul obţinut de Lorant Berger. Afland rapid că acesta vrea să il vandă, Floare Gaftone nu stă pe ganduri şi incheie cu Berger un contract de vanzare – cumpărare şi işi trece terenul in proprietate. Potrivit declaraţiei sale de avere, Floare Gaftone deţine impreună cu soţul său o suprafaţă de teren de 652 m.p., rezultată din suprafaţa cumpărată de la Sultana Gagea şi Horea Pahone, plus suprafaţa cumpărată de la Lorant Berger.

Soţii Udrescu susţin că vanzarea nu a fost legală, intrucat Lorant Berger nu avea dreptul legal de a vinde terenul, cu atat mai mult cu cat suprafaţa respectivă nu a fost scoasă din indiviziune şi o acuză pe Floare Gaftone de „inginerii imobiliare”.

 

 

Precedentul scoaterii afară

 

Secretarul Primăriei Bistriţa, Floare Gaftone, a scos afară din sala de examinare opt dintre cei 30 de funcţionari care susţineau concursul pentru ocuparea unei funcţii intr-o clasă superioară, conform unui articol anterior din Gazeta de Bistriţa pe care vi-l prezentăm in continuare. Fără a da explicaţii nimănui, aceasta i-a dat afară, ba mai mult, i-a pus pe aceştia să semneze un act prin care renunţă la susţinerea examenului. Prin gestul său, secretarul primăriei a incălcat mai multe articole din legea privind statul funcţionarului public, iar acţiunea sa a fost mai mult decat discriminatorie, cei scoşi afară din sala de examinare fiind doar angajaţi ai Serviciului de poliţie comunitară.

In cadrul Primăriei Bistriţa, a avut loc concursul pentru ocuparea unei funcţii publice intr-o clasă superioară. La acest concurs au participat 30 de funcţionari din cadrul acestei instituţii, care la momentul angajării au fost incadraţi cu studii medii, iar acum după absolvirea unei forme de invăţămant superior au cerut schimbarea incadrării. La concurs, printre funcţionarii diferitelor compartimente s-au prezentat şi opt poliţişti de la Serviciul comunitar. Aceştia, la fel ca şi restul funcţionarilor, şi-au depus dosarele incă din luna august şi nu au primit nicio obiecţie in ceea ce priveşte susţinerea concursului. Secretarul primăriei, Floare Gaftone, le-a pregătit insă o surpriză de zile mari celor opt.

 

Pană atunci un procuror s-a pronunţat, un judecător s-a pronunţat şi secretarul municipiului Bistriţa s-a scos cu un apartament şi un teren.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.