Campania electorală este inundată de promisiuni fără acoperire din partea unora. Este dreptul lor, iar în democrație minciuna își are locul ei în politică.
De peste trei decenii ne chinuim, facem un pas înainte, doi înapoi, ca într-un dans al retragerii, al însingurării economice. Da, economia acestei țări este baza dezvoltării, iar o economie slabă ne poate duce pe marginea prăpastiei. Da, economia poate aduce un nivel de trai ridicat, poate stârpi inflația, poate crește coșul zilnic, poate crește salariile și pensiile.
Pentru unii este greu să apeleze la adevăr în campania electorală. Este greu să spui că nu poți mări pensii și salarii pentru că mai avem puțin și ne întâlnim cu recesiunea. Electoratul este furat de mirajul că va fi bine cândva. Ia uite ce grafice frumoase face unul, ce calcule face altul. Să nu uităm că Dragnea ne spunea că avem cea mai mare creștere economică și că în 2040 vom fi una dintre cele opt puteri economice ale Europei. Iluzii. O economie puternică nu se construiește din vorbe, din discursuri.
De ce vorbesc cetățenilor despre economie? Pentru că la asta mă pricep. Eu nu vreau să ajung în Senat pe baza minciunii. Dacă România ar fi recurs de-a lungul timpului la profesionalism și meritocrație, acum nu ne-am mai fi plâns că n-avem autostrăzi, că investitorii au dubii dacă este bine să vină în România, că românii plecați afară au încă incertitudinea că în țara lor se va schimba ceva.
Cu toate problemele sale, inerente oricărei formațiuni politice, PNL este singurul partid care dorește menținerea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani!
Ca să te dezvolți, să dai salarii bune oamenilor care își întrețin familia și să investești profitul trebuie să ai siguranța că mâine nu se va schimba nimic, pentru că există legi! Parlamentarul asta face: legi.
Menținerea plafonului de impozitare de 500.000 de euro pentru microîntreprinderile eligibile pentru o cotă de impozit de 1% este o altă măsură ce vine în ajutorul întreprinzătorilor. Electoratul trebuie să știe că privatul susține economia. Dacă sectorul privat este cocoșat de taxe și impozite, economia este de subzistență, țara va fi nevoită să se împrumute pentru pensiile și salariile celor de la stat, iar viitorul copiilor noștri este compromis în mare măsură.
Acesta este adevărul. Nu pot minți oamenii, pentru că m-aș minți pe mine!
În vine în minte o declarație a lui Margaret Thatcher: „Problema socialismului este că până la urmă se termină banii altora”.
FAMILIA, COMUNITATEA, ȚARA nu mai pot accepta așa ceva!
culcat !…drepti, culcat ! …drepti….numai asa mai poti sa slabesti putin.
in rest gargara nu tine .