Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a decis soarta celor patru agenţi de poliţie reţinuţi de procurori, luni noaptea, pentru luare de mită. Trei dintre aceştia au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile şi doar unul singur a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.
Decizia nu este defintivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj.
Dorel Greab, Sorin Gheorghe Ivan, Dan Grigore Huciu şi Mihai Mîndrean au fost prezentaţi, marţi, instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud dat abia astăzi un verdict, cei patru poliţişti fiind puşi în libertate după ce instanţa a amânat ieri pronunţarea.
Astfel, Dorel Greab, Sorin Ivan Gheorghe şi Dan Grigore Huciu au fost arestaţi pentru 30 de zile, în timp ce Mihai Mîndrean este sub control judiciar pentru 60 de zile.
Reamintim că în noaptea de duminică spre luni, doi dintre agenţii de poliţie de la Serviciul Rutieră din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, Dorel Greab şi Sorin Gheorghe Ivan, au fost prinşi în flagrant luând mită 150 de lei. Acţiunea a fost organizată de ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie Bistriţa-Năsăud (DGA BN).
Însă cei de la DGA BN au avut informaţii şi dovezi că şi ceilalţi doi, respectiv Dan Grigore Huciu şi Mihai Mîndrean, au acţionat la fel în timpul serviciului.
“Ofițerii D.G.A. și procurorul de caz au documentat activități infracționale desfășurate în perioada octombrie 2015-august 2017, când, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, cei patru agenți de poliție au primit diverse sume de bani de la mai mulți conducători auto/participanți la trafic pentru a nu îndeplini sau pentru îndeplinirea necorespunzătoare a unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu.
Astfel, în noaptea de 27/28 august a.c., doi dintre agenții de poliție reținuți au fost prinși în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces-verbal de constatare a unei contravenții rutiere”, se preciza într-un comunicat al DGA.
Deja mita se practica frecvent in Romania.