"Ca și venirea sa la putere, demisia lui Emil Boc a venit într-un moment de criză acută", scrie Cristian Preda pe blogul său.

Totodată, europarlamentarul consideră că guvernele conduse de Emil Boc au traversta o perioadă de criză mult mai aspră decât cea a tranziţiei de după 1990.

 

Potrivit lui Cristian Preda, guvernarea lui Emil Boc a început într-un moment de criză datorat lui Teodor Stolojan care a refuzat preluarea frâielor unui guvern bicolor PDL – PSD. Acum, demisia premierului Boc a fost datorată retragerii PSD şi PNL din Parlament.

"Guvernele conduse de el au fost foarte diferite și ca structură, și ca forță parlamentară: a fost mai întâi, în 2008-2009, formula bicoloră care avea două treimi din voturile Parlamentului, apoi, după realegerea lui Traian Băsescu, a venit rândul unui guvern format din trei partide, guvern care a trecut de votul din Parlament doar cu ajutorul grupului minorităților naționale.
Criza pe care a traversat-o România în vremea guvernelor conduse de Boc a fost mai aspră decât primii ani ai tranziției.
Încrederea în premier s-a prăbușit, iar contestarea de care a avut parte Emil Boc – inclusiv din interiorul PDL – a fost o presiune suplimentară", mai scrie Preda pe blogul său.

Deşi Emil Boc a fost suspus la multe încercări pe parcursul guvernării sale, el a rămas un om onest şi calm, este de părere europarlamentarul  democrat-liberal, care se simte obligat totuşi să îi mulţumească pentru modul în care şi-a asumat responsabilităţile de prim ministru.

"Deși l-am criticat (uneori, cu multă asprime), mă simt obligat acum să îi mulțumesc pentru felul în care și-a asumat serviciul public", precizează Cristian Preda pe blogul său.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.