Dacă vă întrebați ce materiale se folosesc la hidroizolația unei terase circulabile și care sunt etapele unei astfel de lucrări puteți afla asta în cele ce urmează. Aplicarea hidroizolației la o terasă trebuie realizată corect, cu materiale de cea mai bună calitate. Dacă în cazul acestei lucrări nu se folosește un material izolator corect, există riscul ca să se producă scurgeri de apă. Dacă hidroizolația terasei se face corect atunci astfel de probleme cu siguranță nu apar.

Încă de la început, din faza de proiectare, se stabilesc toate materialele, manopera, tipurile de servicii, de finisaje, detaliile de execuție ale lucrării de hidroizolație pentru respectiva terasă. Sunt foarte multe aspecte care contează, ca de exemplu: detaliul de scurgere, de îmbinarea hidroizolației cu alte elemente exterioare, de străpungere a hidroizolației, de realizare a acestei lucrări la zona de racord cu iluminatorul și multe altele. Prețul lucrării va fi în funcție de calitatea materialelor alese, de complexitatea și mărimea lucrării.

În general în astfel de cazuri se folosesc unul sau mai multe membrane bituminoase hidroizolante. La terasele circulabile nu se recomandă hidroizolația în sistem monostrat. Cele mai eficiente sunt hidroizolațiile în sistem multistrat. Exemple de terase circulabile sunt: terasele circulabile pietonale de acces, terasele carosabile pentru accesul sau parcarea auto, terasele la vile sau case, terasele la blocuri, sau terasele care au altă utilitate.

Scurgerile de apă de pe suprafețele neizolate (cum sunt terasele circulabile de la clădiri) creează probleme de confort la etajele inferioare. Hidroizolarea care trebuie făcută împiedică să apară astfel de probleme. O lucrare de hidroizolație terasă circulabilă realizată la nivel profesional presupune folosirea materialelor de foarte bună calitate.

Hidroizolație terasă circulabilă – Care sunt etapele?

lucrare izolatie terasa (2)

Cel dintâi se realizează pregătirea suprafeței pe care se face hidroizolația, în funcție de produsul care urmează să fie utilizat. Pregătirea stratului suport presupune curățarea de nisip, pietriș, dale sau alte materiale și respectiv desprăfuirea lui. Apoi se toarnă o șapă adecvată de pantă pentru impermeabilizare, se nivelează betonul astfel încât suprafața lui să fie curată, netedă, fără urme de reziduuri înainte de aplicarea izolației. Întotdeauna șapa din beton este semiumedă și se aplică pe pantă, peste planșeu. Panta trebuie să fie de 1-2%.

Urmează etapa de amorsare a suprafeței pe care se face hidroizolația. Astfel, stratul suport care va fi hidroizolat se amorsează cu bitum de tip solvent prin metoda de pensulare sau pulverizare. Dacă este necesar se înlocuiesc și gurile de scurgere. Apoi se realizează un strat de difuzie cu membrană bituminoasă care are pe suprafața sa numeroase perforații, pentru a permite ventilarea vaporilor. Apoi va fi utilizat și un strat din membrană bituminoasă poliester de grosime 5 mm.

lucrare izolatie terasa (3)

Peste această membrană se aplică stratul de termoizolație din polistiren extrudat ce are grosimea de 10 cm. Urmează un strat de șapă semiumedă de pantă care are grosimea de 6-10 cm, respectiv șapa armată cu fibre polipropilenice. Aceste fibre polipropilenice au rolul de a mări rigiditatea șapei.

Stratul suport se amorsează cu bitum solvent prin pulverizare sau pensulare. Se aplică primul strat de hidroizolație bituminoasă elastomerică poliester. Apoi se aplică și ultimul strat de hidroizolație din membrană bituminoasă elastomerică poliester.

La final se realizează un strat de șapă semiumedă de 8 cm pentru protecție. Aceasta este armată cu fibre polipropilenice sau de tip plasă. În general acest ultim strat este necesar să fie din șapă armată pentru că pe terasa circulabilă traficul poate fi mediu sau uneori chiar destul de intens, iar suprafața trebuie să fie ranforsată corespunzător. Deci acest strat este un strat de uzură. În unele situații se aplică și dale din gresie sau alte elemente care sunt rezistente la trafic.

lucrare izolatie terasa (4)

Lucrarea de hidroizolația terasei va fi de calitate. Ea va asigura o impermeabilizare de 100%. Va avea o durată de viață lungă, de câțiva ani. Garanția lucrării poate fi de 10 ani. Se va ține cont și de calitatea lucrării și de design, deci lucrarea nu va avea un aspect urât. Un lucru important este rezistența ei. Terasa trebuie să fie durabilă, rezistentă la abraziune, foarte rezistentă împotriva tuturor tipurilor de impact.

Astfel de lucrări de hidroizolații și termoizolații la un nivel înalt de calitate, în cadrul construcțiilor civile și industriale, sunt realizate de societatea Conduraru Grup SRL, care are o experiență vastă, de 15 ani în domeniu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.