La Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în secţia UPU-SMURD, sunt angajaţi doar şapte medici specialişti în medicina de urgenţă, în timp ce alţi şapte au doar competenţe în medicina de urgenţă. Alte trei posturi sunt vacante, însă conducerea unităţii sanitare intenţionează să mărească schema, având în vedere numărul mare de pacienţi care apelează la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului.

 

Potrivit reprezentanţilor Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în secţia UPU – SMURD sunt angajaţi în total 14 medici însă numai şapte dintre ei sunt specialişti în medicina de urgenţă, ceilalţi având specializări în stomatologie, pediatrie şi medicină generală, cu competenţe în medicina de urgenţă.

“Conform organigramei noi avem aprobate 17 posturi de medic specialist în medicina de urgenţă pentru secţia UPU-SMURD, fiind acoperite la această dată 14 posturi. Numărul este însă insuficient, se lucrează pentru o dublare a acestei organigrame deoarece aceasta este calculată pentru 20.000 de prezentări la UPU într-un an, însă noi avem 42.000 de prezentări. Avem nevoie de un număr dublu de medici pentru a acoperi numărul foarte mare de pacienţi care apelează la serviciile noastre” a declarat  purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mihaiela Mastan, conform Mediafax.

 

Acoperirea numărului de posturi cu medici specialişti în medicina de urgenţă este o problemă nu doar la Bistriţa, ci şi la nivel naţional. Potrivit Mediafax, sute de posturi de medici de urgenţă sunt libere în spitalele din ţară şi, deşi se organizează concurs an de an, nu există candidaţi, deoarece mulţi aleg să plece în străinătate.

2 COMENTARII

  1. Lasati-i domnilor pe stagiari sa ocupe aceste posturi, ca nu or fi avand ei experienta medicala, dar oricum sunt mult mai buni decat ” deloc ” si platiti-i corespunzatori, asa cum se cuvine unor „doctori ” … nu mai slab decat „femeile de serviciu ” sau egal cu ele .
    S-apoi, unde vreti sa faca experienta profesionala, daca nimeni nu-i doreste si peste tot , toate lumea vrea numai „specialisti ” ? Nu-i mai tot anchetati si nu-i mai tot „cercetati” daca se mai intampla si cate un „malpraxis”… cum ii ziceti Dvs… decat atunci cand se copnstata ca s-a inamplat cu rea-vointza , ca peste tot mai sunt si greseli profesionale si nu musai trebui impuscati cei care gresesc… altfel, merge dr.acu in astfel de posturi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.