Inspectorii Direcţiei Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud au început verificările în pieţele agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranșare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor, precum şi în  următoarele unităţi de vânzare cu amănuntul a alimentelor, în contextul în care suntem în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

„Pentru prevenirea apariţiei toxiinfecțiilor alimentare, precum şi pentru prevenirea difuzării unor boli transmisibile la animale sau de la animale la om, în perioada Sărbătorilor Pascale când, în mod tradițional, se consumă cu precădere produse alimentare din anumite categorii, respectiv carne provenită de la speciile ovină și caprină, pește, ouă, produse lactate, produse de panificație și patiserie, precum și alte produse alimentare în conformitate cu atribuţiile pe care le are Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se vor efectua controale oficiale cu scopul de a verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor”, transmite DSVSA Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, controalele oficiale se vor efectua de către echipe formate din inspectori din cadrul D.S.V.S.A. Bistriţa-Năsăud, la pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii,  unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor, precum şi în  următoarele unităţi de vânzare cu amănuntul: carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică tip pizzerii, cantine, unităţi de catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, cafenele, unităţi de tip supermarket, magazine alimentare, depozite alimentare etc.  

De asemenea, în această perioadă se vor efectua şi acţiuni comune de control în unitățile care produc, procesează, depozitează, comercializează produse de origine animală și non-animală, precum şi în trafic, în limita competențelor, în baza protocoalelor de colaborare încheiate de ANSVSA cu alte autorități, pe baza planului de măsuri privind acţiunile de supraveghere şi control a modului de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale pentru eliminarea factorilor de risc asupra sănătăţii populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.