Președintă din Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr.6 Bistrița-Năsăud reclamată de PSD că ar fi adunat semnături pentru primarul din Lunca Ilvei.

Cei de la PSD Lunca Ilvei au depus o contestație împotriva Claudiei Griga, presedinta BEC din localitate.

 

În contestația înaintată la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.6 Bistrița-Năsăud, Griga, este acuzată că ar fi strâns semnături de susținere pentru Flaviu Lupșan actualul edil al comunei și totodată candidatul PNL și la aceste alegeri.

„Numita Griga Claudia avand funcţia de preşedinte a Biroului Electoral De Circumscriptie,al comunei Lunca Ilvei şi numita Brumă Ileana având funcţia de locţiitor în acelasi birou [BEC] s-au implicat în strângerea de semnături pentru campania electorală în favoarea primarului în funcţie Flaviu Lupşan mergând la domiciliul mai multor cetăţeni ai comunei, după ce au fost numite în Biroul Electoral de Circumscripţie Lunca Ilvei printre care:

  • Rizel Pompei str.Granicerilor NR.114
  • Bruma Dorel str.Fermierului  NR 2
  • Sfrangiu Mihaela str.Granicerilor Nr 153

Vă rugăm să luaţi măsuri imediate pentru remedierea situaţiei aflată în comuna noastră putând a se desfăşura alegerile în condiţii normale”, au scris reprezentanţii PSD Lunca Ilvei în contestaţia depusă la BEJ.

 

Se respinge contestația

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 BistriţaNăsăud emite o decizie în favoarea celor două şi arată că acea contestație formulată de PSD filiala Lunca Ilvei este neîntemeiată.

Motivul pentru care BEJ BN a respins contestația constă în faptul că pe listele cu semnături de susținere a primarului Flaviu Lupșan, nu figurează numele președintei Griga Claudia și a locțiitorului Bruma Ileana.

„Prin contestaţia formulată de Organizația Partidului Social Democrat Lunca Ilvei, înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 Bistriţa-Năsăud sub nr.145/25.04.2016, se reclamă faptul că doamna Griga Claudia având funcția de președinte a Biroului Electoral de Circumscripție Comunală nr.26 Lunca Ilvei și doamna Bruma Ileana, locțiitor al aceluiași birou, s-au implicat în strângerea de semnături pentru campania electorală în favoarea primarului în funcție Flaviu Lupșan, mergând la domiciliul mai multor cetățeni ai comunei, după ce au fost numite în Biroul Electoral de Circumscripție Comunală nr.26 Lunca Ilvei. Organizația Partidului Social Democrat Lunca Ilvei solicită luarea de măsuri imediate pentru remedierea situației, în vederea desfășurării în condiții normale a alegerilor în comuna Lunca Ilvei. Analizând contestaţia formulată, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.6 Bistriţa-Năsăud constată că este neîntemeiată”, se menţionează în hotărârea BEJ.

 

Suspectele lucrează pentru primarul Lupșan

La o simplă căutare, o găsim pe Claudia Griga cu un PFA înregistrat pe Lunca Ilvei și lucrează ca secretar în primărie. Cea de-a doua persoană din Biroul Electoral Lunca Ilvei, Ileana Brumă este și ea angajată în administrația localității pe funcția de contabil.

Contactată telefonic pentru a explica acuzațiile aduse de PSD la adresa ei, Claudia Griga susține că își cunoaște atribuțiile și obligațiile și că nu s-a amestecat în procedura de strângere de semnături pentru primarul Flaviu Lupșan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.