Diana Morar, avocat și totodată consilier local, a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre care să definească din punct de vedere contravențional consumul public de aurolac în municipiul Bistrița, împreună cu o campanie publică de stopare a acestui fenomen.

Anunțul a fost făcut făcut în contextul Zilei internaționale împotriva traficului și consumului ilicit de droguri, după ce a primit mai multe sesizări din partea bistrițenilor cu privire la înmulțirea consumatorilor de aurolac din municipiul Bistrița.

 

„STOP AUROLAC!
26 Iunie este Ziua internațională împotriva traficului și consumului ilicit de droguri.

Ce poate fi mai trist și lipsit de speranța pentru omenire decât îngenuncherea semenilor care au acceptat sa își lege viețile de substanțele ce îi ucid în fiecare zi?

Normalitatea e banală, dar totodată normalitatea începe să devină un lux.

La fel și în cazul «aurolacilor».

Chiar dacă aurolacul nu este asimilat în categoria substanțelor interzise de lege, efectele consumului sunt similare celor consumului de stupefiante sau substanțe psihotrope sau psihoactive. Mărturiile consumatorilor spun ca aurolacul produce o senzație de amorțire, de anestezie ducând până la pierderea cunoștinței . «Tine loc de foame, de sete și de cald», spunea un consumator.

În ultima perioadă și pe străzile din municipiul Bistrița s-a întețit numărul de persoane care inhalează aurolac, indiferent de momentul zilei, de locație. Îi întâlnim chiar și ziua în amiaza mare cu predilecție în zona centrală, pe pietonal, la terasele restaurantelor, precum și în zonele comerciale și parcări. Sunt prezenți până și în Parcul Municipal în jurul mămicilor cu copilași sau a altor persoane dornice de relaxare.

Pe lângă atitudinea ce contravine moravurilor publice, aceștia ajung în dese cazuri să se dedea la acte antisociale precum agresiuni, adresarea de cuvinte obscene cetățenilor, cerșetorie sau chiar comiterea de distrugeri, furturi sau tâlhării.

Sunt deja numeroase cazurile înregistrate în municipiul Bistrița care vizează activitatea acestora. Există multe persoane care sunt zilnic victime într-un fel sau altul al acestui tip de comportament deviant public.

Am fost sesizată de către foarte multi cetățeni care mi-au semnalat ceea ce se întâmplă în municipiu, faptul că prezența aurolacilor prizând pe străzile orașului constituie un comportament nociv pentru noi toți, în special pentru copiii noștri.

Personal am adresat în repetate rânduri apeluri către conducerea Primăriei și poliției locale pentru a interveni în stoparea acestui fenomen care ia amploare în orașul nostru.
Am purtat discuții și cu organele poliției municipale pentru a acorda sprijin în identificarea acestor cazuri în vederea stopării lor.

Întrucât cadrul legislativ actual nu reglează consumul de aurolac ca fiind o activitate ilegală, este aproape imposibil a se lua măsuri eficiente cu privire la acest fenomen.

În acest sens, în vederea eradicării și prevenirii consumului de aurolac în municipiul Bistrița, în calitate de consilier local, voi iniția un proiect care să definească din punct de vedere contravențional consumul public de astfel de substanțe în municipiul Bistrița, împreună cu o campanie publică de stopare a acestui fenomen”, a scris Diana Morar pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.