Home Societate Dezvăluiri științifice: Virusul Covid rămâne în sânge timp de peste un an....

Dezvăluiri științifice: Virusul Covid rămâne în sânge timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetătorii

covid
covid

În urma a două studii realizate de oamenii de știință, aceștia au descoperit bucăți de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot să rămână în sânge până la o perioadă de aproximativ 14 luni după infecție. Aceste bucăți de SARS-CoV-2 pot rămâne timp de mai bine de doi ani în mostre de țesut de la persoane care au fost infectate cu COVID-19.

„Aceste două studii oferă unele dintre cele mai puternice dovezi de până acum că antigenele COVID pot persista la unii oameni, chiar dacă credem că au răspunsuri imune normale”, a declarat Michael Peluso, cercetător de boli infecțioase University of California San Francisco și coordonator la ambele studii efectuate.

Se credea la începutul pandemiei că COVID-19 este o boală trecătoare, însă tot mai mulți pacienți au continuat să aibă simptome precum confuzie mentală, probleme digestive şi vasculare, timp de luni sau chiar ani de zile. Cercetătorii au analizat mostre de sânge de la 171 de persoane care fuseseră infectate cu COVID. Folosind un test ultra-sensibil pentru proteina „Spike” COVID, care ajută virusul să pătrundă în celulele umane, oamenii de știință au descoperit că virusul era încă prezent până la 14 luni mai târziu la unii oameni, potrivit sciencedaily.com.

Cercetătorii au detectat ARN viral timp de până la doi ani după infecție

Ei au detectat porțiuni de ARN viral timp de până la doi ani după infecție, deși nu existau dovezi că persoana ar fi fost reinfectată. Ei l-au găsit în țesutul conjunctiv unde sunt localizate celulele imune, sugerând că fragmentele virale au cauzat atacul sistemului imunitar. În unele dintre probe, cercetătorii au descoperit că virusul ar putea fi activ.

Este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina dacă persistența acestor fragmente determină COVID-ul îndelungat și riscuri asociate, precum atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Citește și: Magazinele, obligate să vândă la preț redus alimentele aflate aproape de expirare. Legea pentru stoparea risipei de alimente a fost adoptată.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version