Alături de încă 25 de parlamentari social-democraţi, purtătorul de cuvânt al PSD îi dă la gioale fostului şef de partid, Mircea Geoană.
Moldovan a fost un susţinător a lui Mircea Geoană, împreună cu care a fost naşul fiului primarului din Feldru, Ştefan Sângeorzan. În timpul mandatului lui Geoană, Moldovan a fost vicepreşedinte la nivel naţional al PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan se implică aciv în luptele partinice din interiorul formaţiunii social-democrate, el semnând o scrisoare deschisă fostului preşedinte Mircea Geoană, acuzându-l de minciună şi de jocuri politice în defavoarea PSD alături de Crin Antonescu şi Dan Voiculescu.

Un grup de 26 de membri PSD a transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, în care acesta este acuzat că minte în legătură cu vizita la Sorin Ovidiu Vântu, susţinând că la acel episod a fost prezent şi jurnalistul Robert Turcescu, căruia îi solicită să spună adevărul despre vizita lui Geoană.
Cei 26 de semnatari, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au intitulat această scrisoare deschisă "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

"În contextul în care agenda publică este dominată de subiecte de o gravitate foarte mare, discutându-se despre noul buget, despre riscul impozitării pensiilor mici şi despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastră aţi transmis nişte mesaje absolut suprinzătoare cu privire la campania electorală de anul trecut. Nu doar că readuceţi în atenţie un episod de tristă amintire şi pentru PSD şi pentru România, dar o faceţi într-o manieră care nu vă face deloc cinste. Aţi minţit electoratul şi anul trecut şi o faceţi şi acum vorbind despre vizita dumneavoastră la domnul Vântu. Vă readucem aminte că ştiaţi, aşa cum ştiam cu toţii, încă de la ora 13.00, de existenţa fotografiilor şi informaţilor publicate în toată presa despre prezenţa dumneavoastră la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înainte de dezbaterea finală din campania pentru alegerile prezidenţiale", se arată în scrisoare.
Social-democraţii susţin că este "de notorietate" faptul că, atunci când atât Viorel Hrebenciuc, cât şi Cozmin Guşă şi Victor Ponta i-au solicitat explicaţii în legătură cu acea vizită, Geoană i-a "minţit" spunând că episodul nu a avut loc.
"Aceşti oameni, ca şi întreg staff-ul care v-a susţinut v-au crezut pe cuvânt până la ora dezbaterii", mai spun ei.
"Din ceea ce am aflat între timp, mai există o persoană, domnule Geoană, care a fost prezentă la acea vizită. Este vorba de jurnalistul Robert Turcescu. Îi solicităm acestuia să spună adevărul despre acea vizită a dumneavoastră", se arată în scrisoare.
Semnatarii scrisorii deschise îi adresează lui Geoană întrebarea "în numele cui" acţionează şi dacă are "motive ascunse" pentru care ar vrea să deturneze atenţia de la problemele curente.
"Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului? Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD", scriu social-democraţii.
Semnatarii scrisorii deschise îi cer lui Geoană să nu mai "atace" partidul şi să nu mai "mintă" în legătură cu PSD.
"Credem că PSD a reuşit anul acesta să revină în fruntea ierarhiei partidelor tocmai pentru că este mai deschis, mai consecvent şi mai onest cu opinia publică şi cu electoratul său. Încheiem această scrisoare cu speranţa că veţi înceta să faceţi jocuri împotriva partidului care v-a dat totul!", încheie cei 26 de semnatari ai scrisorii deschise, care menţionează că lista rămâne deschisă.
Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.
"Ce am căutat la domnul Vântu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV? Aveam informaţii că echipa lui Traian Băsescu era deja în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urma să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a doua zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patronul acestui trust, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam, şi nu cunosc nici astăzi, episodul domnului Popa şi arestarea sa cu o zi înainte undeva prin Asia. Domnul Băsescu a minţit că vizita mea avea legătură cu acest subiect", a spus Geoană.
El a menţionat că a avut cu Vântu o discuţie scurtă.
"Discuţia noastră (cea cu SOV), extrem de scurtă, a fost legată de întrebările şi de dezbaterea de a doua zi. Ea a fost purtată cu patronul trustului Realitatea Caţavencu. La domnul Vântu acasă nu este nici jacuzzi – şi oricum nu sunt un mare amator de jacuzzi – nici masă de şah, este un personaj cu un important handicap locomotor, care se deplasează greu. Şi am încercat să aflu înainte de dezbatere dacă se desfăşoară pe un teren echilibrat. Atât şi nimic mai mult", a spus Geoană.
El a precizat că după alegeri contactul său cu Vântu a încetat.
"Am aflat de apariţia fotografiilor cu câteva minute înainte de a intra în platou. Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus: ?Dacă vă întreabă dacă aţi fost la Vântu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă la nevastă?. Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate o greşeală", spune Geoană.
Preşedintele Senatului nu exclude varianta unei capcane în care ar fi fost atras înaintea ultimului tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu.
"Din păcate, singura persoană cu care Mircea Geoană s-a sfătuit atunci a fost Sorin Ovidiu Vîntu. Cu noi nu a vrut să vorbească, să ne asculte", a susţinut Ponta, care era atunci purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD.
Actualul preşedinte PSD a mai declarat că afirmaţiile făcute marţi de Geoană pe blog, despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".
"Singura replică pe care o merită Geoană la ce a spus despre mine este o replică dintr-un film celebru. Îi promit lui Geoană că, dacă nu mai spune minciuni despre mine, nu mai spun adevărul despre el", a declarat Ponta.
Fost suţinător al lui Mircea Geoană

Deputatul Emil Radu Moldovan, în vârstă de 42 de ani, a preluat şefia PSD Bistriţa-Năsăud în septembrie 2007, în urma unui boicot pe care mai mulţi primari l-au pus la cale împotriva fostului preşedinte Viorel Pupeză, care a demisionat ulterior din partid şi a trecut la PC, formaţiune din care a demisionat pentru a se alătura lui Sorin Oprescu. Moldovan a fost un susţinător a lui Mircea Geoană, împreună cu care a fost naşul fiului primarului din Feldru, Ştefan Sângeorzan. În timpul mandatului lui Geoană, Moldovan a fost vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. După ce Geoană a pierdut alegerile prezidenţiale, Moldovan l-a anunţat pe acesta că îl va susţine pe Victor Ponta să ajungă lider PSD. În prezent, Emil Radu Moldovan este purtător de cuvânt al PSD la nivel naţional. Ca urmare a rezultatelor obţinute de organizaţia pe care o conduce la alegerile prezidenţiale, Emil Radu Moldovan a intenţionat iniţial să îşi depună mandatul şi să nu mai canideze pentru altul, dar colegii săi au refuzat să accepte un astfel de gest.
A.C.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.