Stațiunea balneoclimaterică Sângeorz-Băi este situată în partea de NE a județului Bistrița-Năsăud la poalele versantului sudic al Munților Rodnei într-o frumoasă depresiune, la o altitudine de 435 m, în partea de NV a orașului fiind înconjurată de dealuri înalte acoperite de pășuni și păduri de fag și conifere.

Apa minerală de aici, în totalitate nouă izvoare, a făcut din localitate o stațiune de munte îndrăgită de turiști, în special de cei care urmează un tratament climateric.

În stațiunea balneară Sângeorz-Băi se tratează boli ale tubului digestiv (gastrite cronice, ulcer gastric, ulcer duodenal, tulburări ale colonului); boli ale glandelor anexe tubului digestiv (diskinezie, hepatită cronică persistentă); boli de nutriție și metabolism (diabet zaharat, obezitate); boli asociate rinite și sinuzite.

Accesul spre această stațiune se face pe diferite căi, dar garniturile de trenuri care circulau pe acest tronson au fost scoase recent.

Deputatul Daniel Suciu a declarat că a fost în audiență la Ministerul Transporturilor, la directorul de la CFR Călători pentru a discuta despre redeschiderea tronsonului de cale ferată de la Rodna Veche la Ilva Mică, tronson care e de mare interes.

„Ne interesează foarte mult redeschiderea tronsonului de cale ferată de la Rodna Veche la Ilva Mică și vă spun și de ce ne interesează foarte mult, pentru că ne interesează foarte mult și ceea ce se întâmplă cu orașul Sîngeorz-Băi și cu turiști care cel puțin prin programul social al Guvernului vor merge la tratament în Sîngeorz-Băi. În special pensionarii ajungeau la Ilva Mică cu trenul și de acolo cu tren care mergea la Vatra Dornei sau mă rog la Iași și aveau legătură din Ilva Mică către Sîngeorz-Băi. Astăzi acea legătură, cel puțin de la 1 ianuarie 2014 nu mai există. A fost o companie privată care a operat până la 1 ianuarie și cafre a renunțat la acest tronson și ne interesează foarte mult o formulă ca cel puțin măcar două garnituri de tren să funcționeze din nou pe această linie. Nu este deloc simplu dar am încredere că discuțiile pe care le-am purtat și le vom mai purta, fac un apel și la primarii din Ilva Mică, din Sângeorz-Băi, din Șanț și din Rodna și din Maieru să facă acel memoriu despre care spuneau că l-au făcut să ajungă la Ministerul Transporturilor pentru că este foarte important și e importantă și poziția comunităților pentru a redeschide acest tronson”, a declarat Daniel Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.