Bucătăria unui chef trebuie să fie întotdeauna echipată cu toate ustensilele, aparatele și ingredientele de care are nevoie pentru a realiza un preparat gustos.
Dacă în ceea ce privește ingredientele, bucătarii adesea improvizează, nu pot face același lucru și cu electrocasnicele sau aparatele necesare procesului de gătire. În timp ce pot înlocui un ingredient cu altul sau pot scoate și adăuga preparate în meniu în funcție de ingrediente, să gătească fără instrumentele, ustensilele și aparatele pentru bucătărie este imposibil.
Așadar, dacă ești unul dintre cei care se ocupă cu a-i învăța pe oameni cum să gătească, dacă ești un trainer pentru perfecționarea chef-ilor sau dacă ai o școală de bucătari, iată ce nu trebuie să lipsească din sala ta de clasă. Indiferent de modulul sau cursul pe care îl predai, aceste lucruri sunt importante în bucătărie, pentru ca totul să meargă ca pe roate.
Hota profesională este un element indispensabil în bucătăriile restaurantelor, dar și în cele de acasă. Aceasta ajută la ventilarea corespunzătoare a aerului, la aerisirea încăperii și la evitarea aburirii pereților. Hota nu ar trebui să lipsească nici din sala ta de curs, cu atât mai mult cu cât vei avea mai mulți cursanți sau în cazul în care sala este destul de mică. Astfel, e indicat să te asiguri că vei avea suficiente hote pentru toate bancurile în care se va găti pentru a evita situațiile neplăcute în care este prea mult abur sau mirosurile de la mâncare se amestecă într-un mod neplăcut.
În continuare, poate cel mai important aparat pentru gătit, aragazul sau plita este indispensabilă pentru prepararea multor feluri de mâncare. Chiar dacă se poate găti și în lipsa ei, acest lucru limitează destul de mult lista de rețete care pot fi realizate fără dificultate. Poți opta pentru plite cu mai multe ochiuri sau cu o distanță mai mare între ele, astfel încât să poată fi utilizate mai ușor de 2 cursanți simultan și să fie mai practice pentru activitatea pe care o desfășori.
Cuptorul, așa cum am amintit anterior, este un alt electrocasnic care ajută bucătarii să servească preparate gustoase. Poți achiziționa cuptoare cu plită incorporată, pentru că se regăsesc de multe ori în acest format. Încearcă să procuri cuptoare și plite profesionale, care au toate funcțiile necesare pregătirii preparatelor pe care le vei avea pe listă.
Electrocasnicele mici sunt, de asemenea, importante în bucătărie. În special dacă vei susține și module pentru cofetari, vei avea nevoie de mixere, blendere, prese electrice cu diverse forme și mașinării de frământat aluat.
Frigiderele sunt, de asemenea importante. Nu doar pentru a depozita ingredientele necesare cursurilor, ci și pentru a găti preparate care au nevoie să fie păstrate la rece. În special atunci când vorbim despre dulciuri și prăjituri, multe dintre aceste rețete au nevoie să fie păstrate o perioadă mai lungă la frigider înainte de servire. O varietate considerabilă de deserturi necesită să stea la rece pentru a se putea consuma ulterior.
Dacă îți dorești să predai și module pentru pizzeri, nu ar strica să te asiguri că ai și un cuptor pentru pizza. Acesta, fiind de dimensiuni mai mari, poate fi utilizat în același timp de mai mulți cursanți, astfel că nu va fi nevoie să procuri același număr de aparate ca în cazul cuptoarelor obișnuite. La acest modul te pot ajuta inclusiv mașinăriile de frământat aluat, pe care le-am menționat anterior.
Sperăm ca acest articol să te ajute să te asiguri că ai bucătăria dotată cu tot ce este necesar pentru a putea să-i înveți pe cei interesați cum să pregătească feluri de mâncare savuroase sau să îi ajuți pe bucătarii deja specializați să se perfecționeze în arta gătitului. De altfel, o parte dintre aceste ustensile nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, inclusiv din cele de acasă.