Şedinţa Parlamentului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PSD a început, însă deputatul USR Cristina Iurișniți spune că formațiunea politică din care face parte nu va legitima ”circul PSD”. UPDATE: Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc din lipsa cvorumului.
”Parlamentarii Uniunii Salvați România nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură. Încercarea PSD de a provoca o criză politică în plină criză sanitară și economică, cu trei luni înaintea alegerilor la termen, e încă o dovadă de iresponsabilitate. Țara are nevoie în această perioadă de un executiv cu puteri depline, care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. Când a fost investit actualul Guvern, inclusiv reprezentanții PSD declarau public că sunt de acord cu acest argument. USR este de părere că nu s-a scimbat nimic între timp, gestionarea crizei sanitare și a celei economice fiind în continuare o prioritate pentru România”, este de părere Cristina Iurișniți.
Parlamentarul USR completează că, în opinia sa, ”nu este cazul să se genereze o nouă criză, una politică. ”Nu este cazul să ne provocăm singuri o nouă criză, politică de această dată, pentru că aceasta nu va contribui în niciun caz la rezolvarea problemelor pe care România le are în prezent, ci le va adânci și mai mult. Această moțiune inventată de PSD, la al cărui vot parlamentarii USR nu vor participa, este un joc politic iresponsabil la adresa României. Noi nu vom da credit sub nicio formă acestui divertisment politic al lui Marcel Ciolacu și celorlalți pesediști aleși în fruntea acestui partid anacronic pentru România, care prin această moțiune de cenzură și-au creat, de fapt, doar un joc ieftin de imagine personală la recent încheiatul congres al PSD”.
Moţiunea de cenzură este intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” şi a fost semnată de 205 senatori şi deputaţi. Ședinţa plenului reunit în care se dezbate şi votează această moțiune a început. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 170 de parlamentari. Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură e nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari.
UPDATE
Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.