Asociaţia Euro Tin a primit în luna aprilie de la Consiliul Local o sumă de 15.000 de lei de la Primarul Ovidiu Creţu pentru proiectul „marcarea traseelor de bicicletă din jurul Bistriţei.” Aceeaşi asociaţie a lansat Ziarul Nostru, un aşa-zis proiect media care este finanţată din bani publici şi atacă persoane publice. Uniunea Social-Liberală şi-a făcut prin intermediul acestei aşa-zise fiţuici o nouă portiţă prin care poate să îşi transmită propaganda electorală. Astfel, cu toate că Liviu Rusu şi Ioan Andreica nu au fost reţinuţi de către magistraţii Tribunalului Bucureşti sau ai Curţii de Apel Bucureşti.

Mai mult decât atât, ordinea publică este implicată în acest proiect. Astfel, Creţu trimite poliţiştii comunitari să-i ajute pe cei de la asociaţa euro tin să supravegheze ecologizarea râurilor, deşi nu ar intra tocmai în atribuţiile lor. „In conformitate cu solicitarea Asociatiei EURO TIN BN, in perioada 06.08-07.08.2011, politistii locali au asigurat masuri de supraveghere, la manifestarea cu caracter ecologic, “FI PRIETENUL MEDIULUI INCONJURATOR”, cu locul de desfasurare Complexul Heidenfeld Viisoara. Scopul manifestarii: ecologizarea malurilor raului Bistrita“, se arata in comunicatul Primăriei.

Ziarul conţine interviuri cu Victor Ponta, Crin Antonescu şi Ovidiu Creţu. Mai lipseşte Ion Iliescu şi ar fi toată gaşca.
„Proiect de hotărâre privind închirierea directă a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă situat în municipiul Bistriţa, str. Liviu Rebreanu nr.18, în favoarea Asociaţiei “EURO TIN BN” cu destinaţia de sediu pentru activităţi sociale, psihologice şi de consiliere pentru tinerii din municipiul Bistriţa”, se arată pe site-ul primăriei.

Se trece la punctul al 12-lea al ordinii de zi: Proiect de hotărâre privind închirierea directă a spaţiului cu altă destinaţie decât cea de locuinţă situat în municipiul Bistriţa, str. Liviu Rebreanu nr.18, în favoarea Asociaţiei “EURO TIN BN” cu destinaţia de sediu pentru activităţi sociale, psihologice şi de consiliere pentru tinerii din municipiul Bistriţa.
Proiectul de hotărâre  cuprinde 6 articole şi se adoptă cu votul deschis a cel puţin două treimi din numărul consilierilor locali în funcţie.
Preşedintele de şedinţă solicită rapoartele comisiilor de specialitate.
Doamna consilier Tabără Camelia, preşedintele şedinţei comisiilor reunite
„Comisiile, în şedinţa reunită din data de 21.12.2009, emit aviz nefavorabil pentru proiectul de hotărâre, în forma prezentata de iniţiator, cu un număr de 10 voturi „pentru” şi 5 „abţineri” din 15 consilieri prezenţi”.
Domnul consilier Tuţă Gheorghe –  legat de acest proiect, el a mai figurat pe ordinea de zi a şedinţei de două ori. Acum este a treia oară. Sigur, într-o etapă a fost retras de iniţiator de pe ordinea de zi şi personal, nu înţeleg această insistenţă de a reveni cu un proiect care se dovedeşte şi aici, prin avizul comisiei, că nu întruneşte condiţiile de a trece mai departe şi nu a adus nimic nou faţă de celelalte şedinţe, doar atat: nişte rapoarte seci, o adresă de la Centru comunitar, de renunţare şi o adresă a acestei asociaţii sau fundaţii de solicitare. Am mai spus-o şi la momentele discuţiilor anterioare că sunt foarte multe fundaţii şi asociaţii în municipiu, cu reprezentativitate şi nu ştiu dacă ştiau că municipalitatea are de oferit un spaţiu spre închiriere pentru a-şi putea desfăşura activitatea. Am observat cu câtă greutate, o asociaţie recunoscută, Bistriţa Medievală a reuşit să obţină de la municipalitate un spaţiu de câţiva metri patraţi şi aici se alocă un spaţiu de 85 mp. Personal nu am observat ce proiecte au, cu ce s-a implicat aceasta asociaţie, de aceea cred că insistenţa aceasta este nejustificată, mai ales, în contextul în care, am observat ca acea clădire este cuprinsă într-un proiect de modernizare, pe fonduri europene şi mai ales, în contextul în care, eu cred şi noi credem că, Centru Comunitar pentru Tineret trebuie să redevină, prin susţinerea municipalităţii, acea organizaţie care, cu adevărat, să-şi atingă obiectivele de natură socială şi de tineret, fiindcă, la momentul acesta, sigur, prin ţinerea ei într-un sistem de nefinanţare, în mod deliberat, din punctul meu de vedere, va merge, până la urmă spre închiderea activităţii, din moment ce nu mai are resurse pentru a funcţiona. Or, acest centru comunitar este o fundaţie care a făcut obiectul unui parteneriat extrem de lăudabil, la momentele respective, un parteneriat cu o organizaţie din SUA, un parteneriat cu biserica ortodoxă. Toate aceste lucruri le trecem în uitare foarte repede şi încercăm să-i luăm chiar spaţiul în care să îşi desfăşoare acele activităţi. De aceea şi de data aceasta, apreciem că această închiriere şi alocare este nejustificată pe considerentele acestea şi sunt convins că toţi cei care suntem în jurul acestei mese căutăm argumente de ce să închiriem un spaţiu, fără licitaţie unei fundaţii, pur şi simplu. De ceea, eu cred că o discuţie în sensul acesta trebuie să o purtăm legat de Centrul Comunitar pentru Tineret şi după aceea să vedem dacă avem spatii disponibile pentru a sustine în sensul acesta asociatii si fundatii din municipiul nostru. Sunt multe altele care au solicitat si nu au spaţii aferente. Am văzut aici în raport se spune că este singura solicitare. Este normal că e singura dacă sunt singurii care au stiut că li se dă acest spatiu, fiindcă nu s-a făcut public, printr-o modalitate că municipalitatea invită asociatiile si fundatiile care sunt în deficit de spatii ca să-si găsească un loc adecvat pentru desfăsurarea activitătilor.
Domnul preşedinte de şedinţă Illyés Istvan: constat că nu ati formulat o propunere concretă. Supun votului dumneavoastră proiectul de hotărâre în forma prezentată.
Domnul primar Ovidiu Teodor Creţu: aş vrea să precizez faptul că informaţia dată că spaţiul care l-am propus să i se atribuie Asociaţiei EURO TIN BN a aparţinut CETIN – ului este falsă. Vreau să vă spun că spaţiul respectiv din toată clădirea va trebui, în conformitate cu proiectul care l-am depus pentru finanţarea reabilitării integrale a clădirii respective, să fie folosit pentru activităţi sociale, psihologice şi de consiliere pentru tineri, deci activităţi sociale pentru tineri. Iar Asociaţia EURO TIN Bistriţa – Năsăurd exact acest domeniu de activitate îl acoperă. Spaţiul respectiv care îl propun să fie atribuit nu a fost folosit de CETIN. Iar dizolvarea CETIN – ului nu este de ieri sau de astăzi. Acolo funcţionează Centrul Comunitar pentru Tineret, în acea clădire, ceea ce este cu totul şi cu totul altceva de CETIN. Iar activităţile CETIN – ului au fost preluate de acest centru comunitar, iar funcţionarea CETIN – ului nu a acoperit niciodată toate spaţiile acestea, mai mult, a fost acordat în trecut spaţiul respectiv pentru Asociaţia Bistriţa Medievală fără să i se dea nici un fel de documente şi fără să aibă nici un fel de drept şi de responsabilitate acolo şi atunci oamenii bineînţeles că nu au putut nici să amenajeze”, arată consilierul Tuţă Gheorghe în şedinţa din luna noiembrie 2009.
Până atunci, spaţiul a fost acordat, iar ziarul celebrat, propraganda electorală…rămâne propragandă electorală.

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.