La articolul ,, Cum încearcă o asociație și o persoană fizică să pună frână imobiliarilor cu plângeri și petiții”.

Solicit publicarea acestui conținut, așa cum este formulat, totodată scuzele publice pentru formulările neonorante din cuprinsul reținerilor tendențioase, probabil la comandă ale reporterului.

De la începerea activității acestei asociații, atenția membrilor este îndreptată înspre o cooperare cu administrația publică în scopul îndeplinirii atribuțiilor acesteia pentru nevoile întregii comunități.

Toate formulările noastre sunt pentru respectarea legii, evitarea unor acte de corupție, ele nu conțin atacuri la persoană, jigniri, concluzii personale ce pot fi interpretate, bârfe, etc., nu sunt la comanda nimănui, Asociația Bistrița Civică prin membri ei nu este  și nu va fi manipulată de către nimeni și pentru nimic.

Formularea din titlul articolului ,, să pună frână ” este răuvoitoare, ea îndreaptă atenția cititorului înspre ceea ce nu conține articolul,  deoarece o  petiție nu poate ține în loc, nu poate împiedica o acțiune, un proces, atributul rămânând al administrației, instituțiilor abilitate, instanței de judecată.

,, Încearcă să bage bețe în roate” tradus din dicționar – a sabota planurile, a face greutăți cuiva-

Prin faptul că sunt arătate încălcările prevederilor legale, interpretarea acestora cu scopul de a profita în detrimentul celorlalți, scoaterea în evidență a adevărului, normal că supără, dar nu sabotează, nu poate face nici o greutate cetățeanului onest ( cinstit, corect, incoruptibil, integru ), ci numai celor care  nu au aceste calități și care și prin presă doresc a-și consolida poziția, încearcă a înfricoșa pe cei ce scot în evidență derapajele, urmărind propriul adevăr pentru obținerea profiturilor.

,,Se apucă să comenteze pe marginea subiectului PUG-uri paralele și îi trage chiar pe consilierii locali de urechi.”

Doamna Nacu Mariana, compară documentația PUG adoptată prin HCL 136/2013 din arhiva Primăriei Bistrița, cu planșele UTR-urilor încărcate pe site-ul primăriei Bistrița la data de 19.12.2018 ???, dată până la care un grup de arhitecți prin adrese formulate nr. 25221/10.03.2016 respectiv nr. 11932/14.02.2018,( la care nici în prezent nu sunt formulate răspunsuri ) conchid că este necesar,

– o copie în format electronic a PUG-ului adoptat prin HCL 136/2013…întrucât documentația disponibilă pe pagina de internet a primăriei Bistrița nu este actualizată și nici completă….
– necesitatea actualizării PUG Bistrița, deoarece apar dispute pe baza acestuia între beneficiari, arhitecți și instituția primăriei
– adoptarea unor măsuri tranzitorii până la elaborarea PUG….
– lămurirea aspectelor în ceea ce privește locuințele colective mici în zonele de locuințe ( de exemplu în zona L2- zonă de locuire individuală…

Nacu Mariana, nu comentează, arată calea legală și scoate în evidență derapajele, așa cum și specialiștii, după cum am arătat mai sus au evidențiat greutățile cu care se confruntă,,, nu trage de urechi” ci amintește consilierilor locali că în conformitate cu  atribuțiile și puterea de autoritate pe care o au, trebuie să elimine orice nereguli, să dea executivului formulări clare fără loc de interpretări.

Activitatea urbanistică în toate localitățile este atributul Consiliului Local conform art. 129 2 b) atribuţii privind dezvoltarea economico-socială şi de mediu a comunei, oraşului sau municipiului;

6 c)  avizează sau aprobă, în condiţiile legii, documentaţiile de amenajare a teritoriului şi urbanism ale localităţilor;

Formularea ,, Gurile rele spun că atât asociația Bistrița Civică, cât și Nacu Mariana au acces la documentațiile acestor PUZ-uri cu ajutor din interior, iar adresele ar fi „la comandă”. Acestea sunt însă deocamdată doar speculații, deși numărul adreselor ridică niște semne de întrebare.” nu poate fi încadrată decât o bârfă la un colț de stradă, pe care o considerăm o scăpare datorită unor cauze doar de autor știute.

,, Varianta ocolitoare avea 14 km și costa 37,8 milioane de euro.” Da, întradevăr acesta a fost un cost inițial, ulterior a fost rostogolit la 174 milioane de euro.

Au fost nevoie de câțiva ani 2009-2022, timp în care decidenții politici să recunoască greșeala acestui traseu, rezultatul că nu s-a materializat este o dovadă a implicării Asociației Bistrița Civică, a membrilor ei și a miilor de cetățeni a municipiului Bistrița, ce au conștientizat că acest proiect putea duce la dispariția Pădurii Codrișor, o oază de verdeață deosebit de importantă.

Gazeta de Bistrița, este pot spune singurul ziar local care prin reporterii bistrițeni, cu deplasări în teren, cu multe aplecări asupra informațiilor, au reușit să informeze corect, au transmis adevărul cetățenilor. Lor, personal le mulțumesc!

Pentru orice informație, vă asigur de participarea mea în folosul comunității Bistrițene,

Crăciun Silivan

2 COMENTARII

  1. Încă un papagal..ăsta mai COLORAT! Scris de secretar acest drept la replică! Cetățean onest..zici? Mereți măh la culcare că sunteți trudiți de atâtea petiții. Luați-o și pe Nacu și Gaftone! Moș Bălănel ce mai face? Sperăm că sănătos..nu de alta dar cu canicula asta e periculis să gândești! Onest zici…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.