„Cu cine să se facă schimbare, tot cu bandiţii ăştia?”. „Mesajul meu este „Hoţilor, bandiţilor, ce-aţi făcut cu ţara asta? Puşcăria vă mănâncă”. Unde e rima? Nu e rima, rima e în apă”, a declarat, într-un interviu acordat Gazetei de Cluj, Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM şi candidatul acestei formaţiuni politice pentru fotoliul prezidenţial.

Reporter: În momentul de faţă, clasa politică nu lucrează, aparent, în favoarea populaţiei. Cum vedeţi dumneavoastră situaţia imediat următoare? Ne putem aştepta la moţiuni de cenzură pentru a se dizolva Guvernul?

Corneliu Vadim Tudor: O moţiune de cenzură nu dizolvă un Guvern, îl „debarcă”, dar problema nu este să mai dai jos un Guvern care, oricum, nu funcţionează. Problema este să fie dat jos Băsescu şi pentru asta, ceilalţi lideri din opoziţie, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, trebuie să se asocieze cu mine şi împreună să scăpăm ţara de această „piază rea”, numită Traian Băsescu. Eu ştiu rezultatele sondajelor reale de opinie, luni seară (n.r. 28 septembrie) eu am primit un sondaj de opinie făcut pentru uzul Palatului Cotroceni prin care eu aveam 29 % şi Băsescu 19 %. Deci, dacă nu vor fi fraudele mari pe care acest infractor internaţional le pune la cale, eu voi câştiga „la pas”.

Rep.: Din punctul dumneavoastră de vedere, este Emil Boc potrivit pentru funcţia de premier?

C.V.T.: Oooo, sărmanul de el! Emil Boc este o caricatură. E o caricatură în raport cu marii şefi de Guvern pe care i-a avut România. Eu sunt doctor în istorie de meserie şi vă pot spune că nu suportă comparaţie. Ţara asta a avut ca prim-ministru pe Ion I.C. Brătianu, apoi pe fiul lui, Ionel I.C. Brătianu, pe Nicolae Iorga, pe Octavian Goga, pe I.G. Duca, pe Gheorghe Tătărescu, pe Iuliu Maniu. E pălăria prea mare pentru Emil Boc, eu ştiu ce a fost în capul lui Băsescu. Ca orice complexat, Băsescu nu suportă un om mai „reuşit” decât el, mai înalt, mai frumos, mai deştept. Aşa că a ales un om de 1,58, pe care îl poate scuipa în cap. Boc nu are niciun fel de autoritate, în faţa nimănui. Vorbeşte fără punctuaţie, fără pauze de respiraţie, nu înţelege nimeni ce vorbeşte el. Cât despre modul cum se exprimă în planul practicii politice, este catastrofal.

Rep.: Putem considera că orice altă persoană care ar fi deţinut funcţia de şef al Executivului ar fi avut aceeaşi soartă ca şi Emil Boc din cauza crizei economice? Sau  această criză este doar o scuză folosită pentru a masca o guvernare, aparent, deficitară?

C.V.T.: Criza economică este reală, pentru că este pe plan internaţional, dar ea este mai gravă la noi datorită dezechilibrelor şi catastrofei pe care le-au realizat guvernanţii aventurişti din decembrie 1989 şi până acum. Încet, încet, alte ţări, cum sunt Polonia sau Cehia, ies din criză, pe când noi ne scufundăm. De ce? Pentru că nu mai avem economie, pentru că nu mai avem resurse naturale, e populată România? În nicio altă ţară din estul Europei n-au mai plecat patru milioane de oameni peste hotare. Cine a făcut acest genocid demografic în această ţară? Eu? Am fost eu la putere? Nu m-au lăsat să vin eu la putere, pentru că aş fi făcut ce ar fi făcut orice patriot român, cu brumă de carte şi cu responsabilitate faţă de acest popor, aş fi închis robinetele jafului. Nu aş fi dat Petromul la străini, nu aş fi dat Rompetrolul, Petromidia, Banca Comercială Română, Sidex Galaţi, de ce le-au dat nenorociţii ăştia? Pentru taxă de protecţie. Mafia internaţională i-a somat să dea principalele active ale ţării şi pe urmă au închis ochii când ăştia au fraudat alegerile. Acum s-a ajuns într-o fundătură istorică.

Rep.: În ceea ce priveşte candidatura dumneavoastră, care este mesajul pe care vă bazaţi? Credeţi că populaţia simte nevoia unei schimbări? Dacă da, ce consideraţi că aşteaptă cetăţenii de la un candidat la fotoliul prezidenţial, ce anume îi va determina să meargă la vot?

C.V.T.: Întrebaţi populaţia. Mergeţi prin pieţe, prin fostele unităţi economice aduse astăzi la faliment? Întrebaţi şomerii din judeţul Cluj dacă vor o schimbare. Sigur că vor o schimbare! Şi românii merită o schimbare şi merită o soartă mai bună. Dar cu cine să se facă schimbare, tot cu bandiţii ăştia? Vă spun eu sloganul care va fi la modă la viitoarea grevă generală care se pune la cale pentru 5 octombrie, „Ţara e neguvernată / Să plece ăştia odată”. Lumea nu mai vrea să îi vadă. Cât despre campania mea prezidenţială, ce era de spus s-a spus în 20 de ani. Acum trecem la fapte. Mesajul meu este „Hoţilor, bandiţilor, ce-aţi făcut cu ţara asta? Puşcăria vă mănâncă”. Unde e rima? Nu e rima, rima e în apă.

Rep.: S-a afirmat, în repetate rânduri, faptul că dumneavoastră nu aţi fi un bun lider din cauza discursului mult prea dur, conservator, naţionalist. De ce credeţi că românii nu-l doresc pe Corneliu Vadim Tudor?

C.V.T.: Românii îl vor pe Vadim Tudor. Şi veţi vedea la alegeri. Altă întrebare? Nu am ajuns în turul doi până acum pentru că s-a furat ca la balamuc. În anul 2000, în turul doi, eu am avut 60 % şi Iliescu 40 %, dar, pur şi simplu, s-au inversat. Au luat milioane de voturi care îmi aparţineau şi le-au trecut în dreptul acestui infractor bătrân şi autor al loviturilor de stat, cu mâinile mânjite de sânge, Ion Iliescu. Le-a fost românilor mai bine? Întrebaţi-o pe clujeanca voastră, Doina Cornea. Îşi mai menţine miorlăitul din anul 2000, „dragi compatrioţi, să alegem răul mai mic, să-l alegem pe Ion Iliescu”. Întrebaţi-o ce a fost în capul ei când i-a îndemnat pe români să îl aleagă pe cel pe care îl înjurase până atunci? L-au ales pe Ion Iliescu, adică au închis ochii la marea fraudă şi atunci a început jaful total împotriva ţării. Ce făceam eu? Sunt eu un om corupt? Sunt eu un om nebun? Sunt un om fără ştiinţă de carte? Aş fi semnat eu odiosul tratat din 1997 cu Ucraina, prin care am dat, de bună voie, Basarabia şi Bucovina? Nimic din toate astea. Aş fi redat românilor bucuria de a trăi şi nu s-ar mai fi furat atâta.

Rep.: În momentul de faţă, România se află, potrivit unor voci, în “pragul falimentului de ţară”. Mai mult, nivelul şomajului creşte de la o lună la alta, nivelul de trai este nesatisfăcător, iar problemele nu par a avea o rezolvare în perioada imediat următoare. Ţinând cont de aceste aspecte, consideraţi că România îşi mai “permite” să susţină aceste lupte între ideologii, partide, oameni politici? Din punctul dumneavoastră de vedere, care ar putea fi “reţeta” câştigătoare pentru ţară? Ce partide ar putea “scoate” România din criza economică în care se adânceşte din ce în ce mai tare?

C.V.T.: Ţara nu e în pragul falimentului. România e falimentată la ora actuală. Deci banii pentru salarii şi pensii nu mai sunt sau, în orice caz, nu sunt din resursele noastre proprii şi din produsul economiei româneşti. Sunt de la Fondul Monetar Internaţional, de la Banca Mondială şi de la alte organisme de genul acesta. Nu vor mai ajunge banii decât, poate, pentru luna octombrie. Ce se va întâmpla după? Probabil, vorba unui rege al Franţei, „după noi, potopul”, spun acum Lolek şi Bolek, adică Băsescu şi Boc. Există o soluţie întotdeauna. Am avut în secolul 20, doi ani la fel de tragici, 1917 şi 1940, când ţara era sfâşiată, dar atunci era război pe plan internaţional. Dar acum ce război, Doamne iartă-mă, mai e în lume sau în ţară ca să ajungem în halul acesta? Niciun război, decât războiul mafiei împotriva poporului român. Soluţia este o mobilizare a capacităţilor naţionale, o descătuşare a energiilor acestei ţări, să fie buni profesionişti la putere, să se instaureze stare de urgenţă în economie pe cel puţin şase luni, să se facă naţionalizări la principalele active mari, care aduceau bani în ţară, cum este Petrom, vândut în decembrie 2004 pe un bacşiş de 668 de milioane de dolari, când el acum este evaluat la 17 miliarde de euro şi vin mafioţii ăia din Austria cu avionul în fiecare luni, pe la prânz, la Bucureşti să mai recolteze ce bani s-au mai produs şi joi după-amiază pleacă să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în ţara lor, cu valizele „doldora” de bani gheaţă. Banii aceia nu se pot duce la pensiile românilor, nu se pot duce la bursele studenţilor, la alocaţiile copiilor, la salariile muncitorilor şi funcţionarilor publici? S-au făcut naţionalizări şi în Germania, şi în Franţa, şi în Marea Britanie, şi în America. Aş crea un fond de ajutorare imediată a celor mai nevoiaşe familii, pentru că se moare efectiv de foame, aş confisca marile averi făcute prin fraudă. Luaţi revista Capital, Top 300 cei mai bogaţi oameni. 90 % dintre aceşti oameni sunt nişte mafioţi. Să dea înapoi ce au furat. Acestea sunt soluţiile, dar cine să le aplice? Cei care sunt vizaţi? Niciodată nu o să facă aşa ceva! Numai eu am creditul moral să vorbesc împotriva mafiei şi să o bag şi la puşcărie. Şi am s-o fac pentru ţara mea! Toată lumea ştie că eu nu sunt un om bogat, dar am o bogăţie mult mai mare. Am Biblia în inimă şi am o mare dragoste faţă de ţara mea, pe care o voi salva!

Rep.: Cine sunt, concret, acei oameni competenţi despre care vorbiţi?

C.V.T.: Lucian Bolcaş, profesorul Gheorghe Buzatu, care ar fi un bun ministru al Învăţământului. Nu avem noi oameni competenţi, integri şi de valoare? Dar cine îi lasă să se afirme? Numai Băsescu, Boc, Blaga, Videanu, Berceanu, toţi mafioţii ăştia? Ei să plece. Timpul lucrează în favoarea mea. Veţi vedea că Băsescu va pierde puterea. 100 %, Băsescu va pierde puterea. Dacă nu e conştient, înseamnă că e dement. Eu ştiam că e nebun, dar chiar să nu mai aibă nici instinct de conservare?

Silvia Boncuţiu

1 COMENTARIU

  1. Cine a făcut acest genocid demografic în această ţară? Eu? Am fost eu la putere? Nu m-au lăsat să vin eu la putere, pentru că aş fi făcut ce ar fi făcut orice patriot român, cu brumă de carte şi cu responsabilitate faţă de acest popor, aş fi închis robinetele jafului. Nu aş fi dat Petromul la străini, nu aş fi dat Rompetrolul, Petromidia, Banca Comercială Română, Sidex Galaţi, de ce le-au dat nenorociţii ăştia? Pentru taxă de protecţie. foarte adevarat din pacate..merita o sansa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.