Home Administrație CJ BN vrea să cheltuiască 700.000 lei pentru reabilitarea instalaţiilor termice din...

CJ BN vrea să cheltuiască 700.000 lei pentru reabilitarea instalaţiilor termice din sediu

Aproximativ 700.000 lei intenţionează să cheltuiască Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru reabilitarea instalaţiilor de încălzire din sediul instituţiei. Licitaţia pentru atribuirea contractului a fost lansată de curând pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), iar undeva pe la jumătatea lunii ianuarie va fi cunoscut şi câştigătorul.

 

Conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a considerat că a venit momentul să purceadă la reabilitarea instalaţiilor de încălzire a clădirii care adăposteşte instituţia, după ce în mandatul lui Liviu Rusu au avut loc lucrări de modernizare în interiorul clădirii.

Banii destinaţi pentru reabilitarea instalaţiilor de încălzire, fiind vorba mai precis de 900.000 lei – au fost aprobaţi în luna august, odată cu rectificarea de buget, a patra din acest an.

 

Condiţii de eligibilitate

Valoarea lucrărilor de reabilitare instalaţiilor de încălzire şi climatizare din Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud a fost estimată la 695.108,28 lei, din care valoarea investiţiei de bază este de 646.380,58 lei, organizarea de şantier se ridică şa 2.317,58 lei, iar lucrările diverse şi neprevăzute (7,18 % din valoarea investiţiei de bază) 46.410,12 lei.

Pentru a fi eligibili, ofertanţii trebuie să facă dovada că în ultimii trei ani (2012,2013,2014) au avut media cifrei globale de afaceri în valoare de minim 1.042.570 lei.

Pe lângă potenţa financiară, aceştia trebuie să prezinte şi lista principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani, precizându-se căîn cazul în care oferta este depusa de o asociere de operatori economici, se va prezenta şi o listă centralizatoare pentru asociere în ansamblu. Totodată, trebuie să prezinte şi lista principalelor lucrări executate în ultimii 5 ani care trebuie însoţită de certificări de bună execuţie din care să reiasă  valoarea, beneficiarii lucrărilor, perioada şi locul execuţiei lucrărilor, şidacă au fost duse la bun sfârşit. În plus ofertanţii trebuie să facă dovada că a executat, în ultimii 5 ani, lucrări similare a căror valoare cumulată a fost de minim de 520.000 lei fără TVA la nivelul a maxim două contracte, dar şi o declaraţie privind efectivele medii anuale ale personalului angajat şi a cadrelor de conducere din ultimii trei ani.

Data limită de depunere a ofertelor este 12 ianuarie 2016.

 

Clădire veche, instalaţie idem

În memoriul tehnic se precizează că, clădirea construită cu mai bine de 40 de ani în urmă are o instalaţie de încălzire unicădeservită de o centrală termică situată la parter în extremitatea estică.

„În aripa est-vest s-au amenajat printr-o investiţie nouă 6 birouri, 2 băi şi 3 spaţii dedepozitare pentru care s-a creat un sistem de încălzire prin intermediul a două distribuitorcolectoare.

Spaţiile de la etajul 3 al laturii nord-sud beneficiază de încălzire prin intermediulunor convectoradiatoare alimentate tot din instalaţia generală a clădirii prin intermediul unorţevi din cupru.

Pentru climatizare există câteva unităţi de tip ‘split’ ce climatizează anumite birouri”, se arată în document.

Întrucât, pe de o parte, administrarea clădirii este în sarcina Prefecturii Bistriţa-Năsăud şi instalaţia termică este veche, reabilitată doar parţial, iar pe de altă partetemperatura în birouri iese vara din pragul de confort, se doreşte separarea încălzirii spaţiilorde cele ale Prefecturii şi climatizarea lor.

 

Centrala, va fi amplasată în podul clădirii

Potrivit memoriului tehnic, pentru reabilitarea instalaţiilor termice la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud se propune instalarea unei centrale termice care să asigure agentul termic,pentru montarea căreia s-a ales ca loc de amplasare podul de la etajul III al clădirii.

„În prezent podul în care se doreşte amplasarea centralei termice are o suprafaţă de 138,30 mp şi este delimitat de coridorul de la etajul III printr-un zid de cărămida de 30 cm grosime, spre exterior prin învelitoare de ţiglă montată pe şarpantă din lemn, iar spre etajul II printr-un planşeu de beton armat. Şarpanta podului este alcătuita din lemn de brad (…).

Centrala termica se va amplasa în pod prin amenajarea unei încăperi cu suprafaţa de 27,50 mp prin separarea de pod cu un zid de cărămidă (…)”, se arată în documentul citat.

Potrivit sursei, pentru amenajarea încăperii se vor executa următoarele lucrării de construcţii:

  • -1.Practicarea unui gol cu dimensiunea de 120×200 cm in zidul de 30 cm grosime care sesepara coridorul de pod în vederea montării unei uşi etanşe la foc minimum 15 minute;
  • -2.Separarea încăperii în care se montează centrala termica de restul podului printr-un zid de cărămidăîn grosime de 20 cm,
  • -3. Înlăturarea tălpilor, popilor, albaletrierilor, panelor, contrafişelor şi cleştilor şi consolidarea şarpantei prin plătuirea căpriorilor existenţi cu 2 căpriori 5×18 cm.
  • -4.Desfacerea învelitorii şi a astereleibatuta pe căpriori dintre 2 căpriori în vederea montării unui luminator de 60×240 cm pentru iluminarea podului şi asigurarea suprafeţei de explozie;
  • -5.Izolarea termicăîntre căpriori cu plăci din vată mineralăşi placarea la partea inferioară a căpriorilor cu două straturi de rigips(…) de 12,5 mm grosime;
  • -6. Executarea unei pardoseli din mortar de ciment (…);
  • -7. Tencuirea pereţilor noi şi existenţi;
  • -8. Aplicarea de vopsitorii pe pereţi şi tavan.

1 COMMENT

  1. In ceea ce priveste cautarea unui spatiu de birouri pentru afacerile mici si mijlocii, pentru a veni in ajutorul antreprenorilor/proprietarilor de afaceri am publicat un articol pe Blogul Imobiliar.
    Afla cand si daca este intr-adevar necesara colaborarea cu un agent imobiliar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version