Judeţul Cluj se poate mândri cu unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Salina din apropierea Clujului, veche de mii de ani, şi-a regăsit strălucirea de altădată. Din 1998, de când a fost renovat, obiectivul a fost vizitat de milioane de oameni din toate colţurile lumii. Salina Turda este cel mai benefic loc de terapie pentru persoanele care suferă de boli respiratorii, dar şi cel mai interesant şi frumos loc de relaxare. Pe lângă beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, micul refugiul din zona Clujul se poate lăuda cu cele mai frumoase atracţii turistice.
Petrecerea timpului în Salina Turda este o modalitate benefică de terapie pentru nenumărate afecţiuni. În Salină, aerul curat, plin de particule cu sare este un calmant pentru fiecare vizitator ce ii calcă pragul.
Salina a fost reabilitată în 2010 din fonduri europene şi este în acest moment una dintre cele mai mari atracţii turistice ale ţării, având amenajate locuri de joacă pentru copii, zone de sport – minigolf, bowling, biliard, tenis de masă, un lac pe care turiştii se pot da cu barca şi un amfiteatru pentru spectacole, dar şi zone destinate sănătăţii unde oamenii pot veni pentru a trata rinitele, astmul bronşic, infecţiile respiratorii sau alte boli şi afecţiuni.
Starea excelenta de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda sa se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turişti, sosiţi din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice şi istorice. Salina, pentru cei care îi păşesc pragul este o adevărată minune. Aerul curat şi bogăţiile naturale ce te întâmpină iţi transmit o stare de eliberare, de linişte.
În incinta Minei Rudolf din Salina Turda, în parteneriat cu PhotoRomânia va fi oranizată o expoziţie de fotografie pentru implementarea programului ″De ce nu? – program de expunere şi promovare a artei fotografice în spaţii neconvenţionale″.
Expoziţia de fotografie a lui Andrei Budescu dezvăluie un teritoriu mai puţin mediatizat. Lhasa, capitala Regiunii autonome Tibet, este un oraş foarte contrastant. De la magazine de bijuterii la temple sacre, Lhasa se prezintă ca un centru în care capitalismul şi misticismul par a fi condensate forţat. Imaginile aduc spre vizualizare o călatorie de la Beijing la Lhasa cu trenul, un parcurs al oraşului vechi cât şi peisajul arid şi înalt al Tibetului. Fotografiile sunt realizate pe film fotografic alb negru Ilford HP5 care datorită unor aventuri tehnice etalează mici accidente grafice ce completează spaţiul vizual într-un mod neconvenţional.
Expoziţia poate fi vizionată zilnic, între orele 9 – 17 în una din cele mai frumoase locaţii subterane din lume – Mina Rudolf, Salina Turda!
Toţi cei pasionaţi de fotografie sunt aşteptaţi la Mina Rudolf, din Salina Turda până în data de 30 mai la expoziţia de fotografie.