Peste un milion de comprimate cu substanţă activă din categoria drogurilor de risc, în valoare de peste 3 milioane de euro, au fost descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente ce conţineau 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, ce se regăseşte pe lista drogurilor de risc”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, marţi, AGERPRES.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

„În compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, arată sursa citată.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, ansamblul rutier a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.