”Avem o ţară minunată, dar nu avem turism”, a declarat Viorel Pop. În opinia acestuia, soluţia ar fi conservarea biodiversităţii, şi, alături de Consiliul Judeţean, rezolvarea accesului ameliorarea rezervaţiilor existente. Candidatul PER a dat exemplu zonei din jurul lacului Colibiţa, unde poate fi creat un parc protejat. Acum, deşi peisajul este admirabil, lacul e plin de pet-uri. Stoparea terorismului ecologic şi creşterea de patru ori a suprafeţelor verzi, precum şi agricultura ecologică sunt printre cele mai importante obiective promovate de candidatul ecologist,
O altă problemă de interes maxim a ecologiştilor bistriţeni este cea a gropii de gunoi, aflată la ieşirea din municipiul Bistriţa, unde peste 20 de familii, ale căror locuinţe se află în imediata vecinătate a acesteia, se luptă cu mirosul, insectele şi zgomotul. Deşi zona e frumoasă, pastorală şi intravilană, locuitorii nu dispun de canalizare, nici drumul nu s-a pietruit, iar când plouă accesul se înrăutăţeşte. Mai mult, în curând se va construi în apropiere un spital de urgenţă, iar mirosul îi va afecta şi pe pacienţi. Locuitorii speră că administraţia actuală să privească cu atenţie această problemă.
Viorel Pop, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) în Colegiul 1 Senat a propus câteva obiective cheie pentru anul 2008, la nivel naţional.