Sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Bistrița-Năsăud, precum și domiciile unor angajați ai instituției au fost percheziționate, joi, de polițiști și procurori. În total 20 de mandate de percheziție au fost puse în aplicare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care au deschis un dosar penal pentru comiterea unor infracțiuni de corupție, și fals în înscrisuri oficiale.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări într-un dosar penal, la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, sub aspectul comiterii unor infracțiuni de luare de mită, dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la comiterea infracțiunii de fals intelectual, evaziune fiscală, la delegarea procurorului competent.,

Polițiștii au pus în aplicare 20 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de aducere.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate impresiuni de ștampile, înscrisuri, telefoane mobile, dispozitive de memorie externă, respectiv tehnică de calcul și au fost indisponibilizate diferite sume de bani. De asemenea, în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în vederea aplicării măsurii sechestrului asigurător penal”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Este vorbva despre doi bărbați de 33 ani, respectiv 53 ani și față de o femeie de 39 ani, care, vineri, au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

2 COMENTARII

  1. Acest OCPI nu stie nici dracu cum isi favce treaba ce evidenta tine si cred ca sunt susceptibili de mari matrapaslacuri in CF-uri si trebuie bine controlati. Cu foarte mare usurinta fara sa verifice proprietatile isi pun viza pe lucrari anapoda din birou. Pe o astfel de speta din 2012 am si eu de suferit. OCPI-ul a vizat o lucrare a expertului judiciar Marius Talpos care a impriprietarit MAI-ul cu un teren de 123 mp din terenul meu si astfel figureaza doi proprietari pe aceasi bucatica de teren. Fam. Balan din 1939 si actualmente eu ca mostenitor al tatalui. Acesti slabi functionari nu s-au sesizat in privinta acestor masuratori ori asemenea lucrare se numeste furt de proprietate si inscrisuri frauduloase in CF colectiva. O alta inscriere frauduloasa tolerata ani de zile este si cu Primaria B-ta. Cine crede ca un CF este sfant se insala amarnic. Statul roman nu este deloc fata mare si are un mare apetit in a incalca toate regulile si toate legile.Astept si rog o verificare la mine acasa cu actele pe masa din partea DNA, PARCHET, POLITIE.Si presa este asteptata cu mult drag ~

  2. Era timpul să înceapă decopertarea ingineriilor de la OCPI. Numai că, se pare, hoțul cel mare a făcut târgul cu păpușarii lui, să-i dea doar pe unii care s-au transformat în judecători de ocazie și au dat sentințe, fără număr, fără număr…pe bani, ca să scape el…și încă vreo câțiva, care cu ajutorul unor experți, ștampilează orice furt, care se lasă cu plată groasă! Scapă iarași peștele cel mare? Scapă de tot sau doar temporar? În fapt, el este autorul furtului oficial al pădurilor grănicerești, dar și a altor furturi, un pic mai mici, el este tartorul hoțiilor mari de la OCPI, și, sub oblăduirea lui s-a furat la greu în județul BN. Dar, bine că începe demantelarea! Succes polițiștilor și procurorilor! Că ce vor strica unii dintre judecătorii vânduți, repară profesioniștii de la Curtea de Apel Cluj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.