Bogdan Ivan: Cei mai străluciți români din țară și din toată lumea se implică acum în dezvoltarea economiei digitale a României prin tehnologiile IA!

97

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a deschis evenimentul dedicat consultărilor publice pe tema viitoarei Strategii Naționale pentru Inteligență Artificială la care au participat peste 200 de stakeholderi, aducând împreună instituții, mediul de afaceri și mediul academic.

„M-am bucurat să văd ca la acest eveniment, care a adus împreună instituțiile, mediul de afaceri și mediul academic, peste 200 de stakeholderi ne-au fost aproape. Fac din nou apel la cei care pot să vină cu un input concret pe marginea acestui proiect să se implice, pentru că acum construim viitorul: pregătim noile produse IA, noile modele de afaceri și viitoarele locuri de muncă din economia digitală. Inteligența Artificială reprezintă viitorul economiei digitale globale, iar România nu poate rămâne în urmă. Împreună cu președinții comisiilor de resort din Parlament, deputatul Sabin Sărmaș și senatorul Marius Humelnicu, alături de reprezentați ai MCID și ADR, am răspuns întrebărilor și provocărilor lansate de participanți și ne-am angajat să furnizăm forma finală a Strategiei IA până la finalul anului”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Digitalizării a mai precizat că își dorește ca în acest demers să se implice, alături de instituții, cei mai buni oameni din România când vine vorba de IT. â


„România sprijină noile reguli propuse de Comisia Europeană, pentru a a ne asigura că sistemele de inteligență artificială vor fi sigure, imparțiale, etice, sub control uman și să respecte drepturile fundamentale și securitatea cetățenilor UE. Dezbaterea pe marginea Inteligenței Artificiale s-a extins în acest moment la nivel planetar și există temeri în ceea ce privește ascensiunea acestei tehnologii.
De aceea, aștept alături de forumurile consultative precum Consiliul Științific și de Etică în IA, Consiliul de Educație în IA și Coaliția IA, mediul de afaceri, sindicate, universități, culte și organizațiile non guvernamentale să contribuie la conturarea acestui document, definitoriu pentru România în deceniile care vor veni.Ca orice inovație majoră, Inteligența Artificială sperie, pentru că este în natura umană să se teamă de necunoscut. Începând cu astăzi, coalizăm eforturile pe toate planurile: academic, cercetare, educație, inovare și zona antreprenorială”, a conchis Bogdan Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.