Ultimele două săptămâni au fost zbuciumate pentru angajaţii, dar şi pentru conducerea Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud. Membrii sindicatului Sanitas Năsăud au ieşit în stradă, protestând spontan, faţă de rigiditatea managerului acestei unităţi sanitare, pe 12 iunie. Singurul care a reuşit să aducă situaţia, deocamdată, la linia de plutire a fost prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, care s-a implicat la modul cel mai serios în medierea conflictului.
Cauza pentru care se ajunge cel mai uşor la un conflict, se ştie, este banul. Motivul pentru care personalul medical mediu – asistentele medicale, în speţă – au ajuns în conflict cu conducerea Spitalului „Dr. George Trifon” Năsăud, a fost intenţia managerului acestei unităţi sanitare, dr. Adrian George, de a reduce anumite sporuri şi de a nu mai acorda tichetele de masă cuvenite. Aceasta, în condiţiile în care între Ministerul Sănătăţii Publice şi Sindicatul „Sanitas” a fost semnat în luna mai un protocol în care se prevede că la drepturile salariale sunt de neatins.
Intenţiile managerului spitalului năsăudean a fost picătura care a umplut paharul, din cauză că personalul medical mediu mai are de recuperat alte sume importante de bani – sporuri salariale reduse cu 30 până la 60%, în funcţie de secţie, tot de acelaşi manager – din perioada 2004 – 2008, problemă rezolvată de angajaţi în instanţă, care le-a dat acestora câştig de cauză definitiv şi irevocabil.
Unde dai şi unde crapă
Din cauză că în acest an bugetul spitalului din Năsăud a fost cu 20% mai mic decât cel primit anul trecut, şi în aceste condiţii cheltuielile cu salariile sunt, procentual, mai mari, managerul Adrian George a vrut să facă economii. Şi pentru că era mai uşor să taie din venituri în loc să caute soluţiile cele mai potrivite, primele vizate au fost, din nou, cadrele sanitare medii, în condiţiile în care veniturile acestora lunare, cu tot cu sporuri, se cifrează la un maxim de 1.300 de lei, plus tichetele de masă.
Evident, cadrele sanitare medii nu au fost de acord şi, astfel au început disputele, ajungându-se la medierea prefectului.
Cristian Florian, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, ascultând ambele părţi, a ajuns la concluzia că la Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” este vorba de „un management deficitar”. Acesta i-a cerut directorului spitalului să caute şi să îi prezinte soluţii pentru reducerea cheltuielilor în vederea economiei.
Propunerile conducerii
După nenumărate şedinţe de lucru care au avut loc în prezenţa prefectului, a conducerii Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud (ASP BN), a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS BN), săptămâna trecută, dr. Adrian George s-a prezentat cu aproximativ aceleaşi propuneri prezentate în adresa înaintată ASP BN în luna aprilie.
„Reanalizând situaţia şi ţinând seama de Legea 95 din 2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, se stabilesc următoarele măsuri:
Rămâne ca şi măsură deja implementată, neacordarea tichetelor de masă, prin care se face o economie de 35.556 lei, lunar.
Medicii din cadrul secţiei obstetrică-ginecologie vor desfăşura o activitate, prin rotaţie fiecare, în cabinetul de planificare familială din cadrul ambulatoriului de specialitate, salariul fiind plătit din alte surse şi nu din veniturile spitalului, astfel, economia fiind de 3.050 de lei, lunar.
Neacordarea salariilor de merit, ce a rămas, deoarece 50% s-au dat, în valoare de 1.146 lei, lunar.
Posturile vacante în urma pensionării unor salariaţi nu vor mai fi scoase la concurs. Pentru a acoperi aceste posturi, se distribui salariaţi din secţiile unde nu se realizează indicatorii, iar valoarea economiei este 12.734 lei, lunar.
Reducerea la minim posibil a numărului de ore de sâmbătă – duminică, sărbători legale şi a orelor de noapte. În acest sens, conform articolului 182 din Legea 95/2006, se stabileşte programul de lucru de opt ore zilnic, în trei ture, pentru care se asigură continuitatea, situaţie din care se face o economie de aproximativ 20.000 de lei lunar, în funcţie de numărul de zile de sâmbătă şi duminică din luna respectivă. Programul de opt ore zilnic permite desfăşurarea activităţii în bune condiţii şi calitatea serviciilor medicale în favoarea pacientului, şi nu este influenţată.
Nu se mai reduce linia de gardă, întrucât adresabilitatea pacientului este către, nu către asistentul medical. Medicul care face garda în cadrul secţiei are ca şi atribuţii de serviciu, asigurarea permanenţei în sala de operaţie. Se vor lua măsuri ca intervenţiile chirurgicale ce nu sunt urgenţă să fie programate în timpul programului de şapte ore, respectiv 8.00 – 14.00, iar pentru intervenţiile de urgenţă cadrele medicale medii vor fi chemate de la domiciliu, în schimbul plăţii cu ora. În această măsură, valoarea economiei lunare este de 4.629 lei.
Valoarea economiilor lunare, menţionate mai sus, este de 76.115 lei, respectiv 462.690 lei până la sfârşitul anului 2009.
Se va avea în vedere posibilitatea procurării de materiale sterile care au termen de valabilitatea mai mare, două – trei luni, şi dotarea sălilor de operaţie cu pubinele, în vederea sterilizării uscate în situaţii de urgenţă a instrumentarului medical, pentru a nu influenţa nefavorabil actul medical.
Temporar, se renunţă la diminuarea liniilor de gardă, dar dacă situaţia economico-financiară nu ne permite, se va renunţa la linia de gardă de pe obstetrică-ginecologie. Considerăm că este mai puţin riscant, deoarece naşterile sunt totuşi controlabile, pe când accidentele, agresiunile au un caracter întâmplător, nedirijat şi neprogramat, iar asistenţa permanenţei în acest sector este strict necesară.
Precizăm că, aceste măsuri sunt pe o perioadă limitată. În cazul în care situaţia ne va permite, vom reveni asupra acestor măsuri, prioritate având reluarea acordării tichetelor de masă.
La stabilirea acestor măsuri s-a avut în vedere legea 95/2006”, a precizat dr. Adrian George, managerul Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud.
Sindicatul interesat de actul medical
De cealaltă parte a baricadei, liderul de sindicat „Sanitas” Năsăud, Maria Drăgoi a precizat: „În toate propunerile făcute de către conducere, nu se vorbeşte nimic de personalul nemedical al unităţii. Se vorbeşte tot de personalul medical. Pe cale de consecinţă, consider că nu interesează actul medical. Pe noi având în vedere că ne interesează actul medical, în adresa în care am înaintat-o, am rugat ca măsurile să fie legale, posibil aplicabile, în aşa fel încât să nu influenţeze calitatea actului medical şi riscurile de mall-praxis. Domnul manager se referă la asistentul medical. Cine îşi asumă riscul de mall-praxis? Revin şi spun: în propunerile făcute nu s-a făcut nicio menţiune la personalul nemedical. Este un subiect pe care îl pun în discuţie de atâta timp şi se evită. Sunt atribuţii care se pot cumula. Am avut ieri (n .r – 16 iunie) un plan pe care l-a prezentat conducerii. S-a dovedit a fi posibil. Văd că nici astăzi (n. r. – 17 iunie) nu se face nicio referire la el. Pe noi ne interesează în primul rând actul medical şi mall-praxis-ul, pentru că într-o anchetă de mall-praxis rămânem singuri şi suntem direct responsabili. Vreau să fac menţiunea – da, ştim, în activitatea medicală pacientul se adresează direct medicului, dar nu cum se spune în adresă, asistentul medical nu ştiu ce este, anexă sau poate fi înlocuit oricând, aşa am înţeles eu. Este important, este o condiţie sine qua non a sistemului sanitar, medicul, dar asistentul medical are atribuţiile lui bine definite şi prevăzute de lege.
Măsuri luate de comun acord
Astfel ambele variante au fost luate în discuţie în şedinţa de lucru care a avut loc săptămâna trecută la Instituţia Prefectului, iar în final s-a semnat de părţile participante un acord privind măsurile stabilite pentru soluţionarea conflictului de muncă la Spitalul Orăşenesc Năsăud.
„În urma analizei efectuate şi a propunerilor asumate, se convine asupra următoarelor măsuri:
în perioada următoare, managerul general al Spitalului Orăşenesc Năsăud, domnul doctor George Adrian, se obligă să reducă 8 (opt) posturi (personal nemedical);
se suspendă temporar acordarea primei de stabilitate;
se suspendă cu 50% cel de al 13-lea salariu, cuvenit anului 2008;
reducerea de la 4 la 3 linii de gardă ( prin stabilirea unei linii cu profil chirurgical);
se suspendă pentru perioada următoare toate posturile care se vacantează prin pensionare;
nu se acordă salariile de merit pentru anul 2009;
analizează modalităţile de reducere a cheltuielilor în contextul schimbării duratei turelor de muncă la 8 ore, pentru personalul medical mediu;
începând cu data de 22 iunie 2009, Direcţia pentru Sănătate Publică, va efectua, in comun cu Casa de Asigurări de Sănătate şi Colegiul Judeţean al Medicilor, un control cu scopul eficientizării activităţii şi creşterii calităţii actului medical la Spitalul Orăşenesc Năsăud;
părţile s-au angajat să facă demersuri pentru a plăti tichetele de masă cuvenite pentru luna aprilie 2009 (n.r. – care trebuiau acordate, potrivit comunicatului Instituţiei Prefectului până vineri, 20 iunie a.c.).
Participanţii la negocieri se obligă să ducă la bun sfârşit acest acord.
La propunerea prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, părţile au fost de acord să participe luni, 22 iunie 2009, la o nouă întrunire pentru a rezolva situaţiile rămase restante”, se precizează în acord.
Program de opt ore, neaplicabil
În concluzie, dintre propunerile managerului au rămas pe tapet doar suspendarea temporară a jumătăţii neplătite până acum a celui de-al 13-lea salariu, suspendarea temporară a posturilor care se vacantează prin pensionarea unor angajaţi şi o eventuală trecere la un program de opt ore zilnic, despre care însă se va discuta.
Legat de acest ultim aspect, cel al trecerii cadrelor sanitare medii la programul de opt ore, este mai puţin posibil având în vedere calitatea actului medical, al evitării riscului de mall-praxis şi, nu în ultimul rând, al reducerii cheltuielilor financiare, pe care se bate atât de mult monedă. De asemenea, în acest caz, trebuie să se ţină cont şi de normativele care prevăd numărul minim de cadre medicale medii raportat la numărul de paturi. În cazul spitalului năsăudean, având în vedere că numărul personalului medical sanitar mediu este la limita minimă, sistemul de muncă de opt ore este mai greu de atins, dacă nu chiar imposibil. În ceea ce priveşte diminuarea cheltuielilor în acest caz, este foarte posibil să fie taman invers, pentru că numărul oamenilor necesari în 24 de ore pe o secţie ar putea în realitate să crească. Spre exemplu, dacă la un program de 12 de ore lucrate pe secţia de ginecologie este nevoie de patru asistente – două dimineaţa, două pe tura de noapte – la un program, de opt ore ar fi nevoie de şase cadre – două de la 7.00 la 15.00, două de la 15.00 la 23.00, iar alte două de la ora 23.00 la 7.00 dimineaţa. Secţia dată exemplu are 38 de paturi, plus sala de naştere, unde şi acolo e nevoie de cadre medicale medii, cel puţin una pe tură. În total ar trebui deci nouă cadre pentru 24 de ore, faţă de cinci, maxim şase la program de 12 ore. Mai mult decât atât, metoda cu programul de opt ore a mai fost încercat şi acum vreo şase ani în urmă, dar s-a dovedit şi atunci total ineficient. Situaţia în această secţie, se dovedeşte a fi şi mai gravă, în condiţiile în care două cadre medicale medii se vor pensiona în curând, nimeni altcineva neputând ocupa aceste posturi dat fiind faptul că posturile vacantate sunt suspendate temporar.
Un alt aspect care priveşte aceeeaşi secţie, şi care vine ca propunere din partea directorului Adrian George, este acela de a reduce, în cazul în care situaţia o cere, la linia de gardă de pe obstetrică – ginecologie, „deoarece naşterile sunt totuşi controlabile”. Este foarte clar că la o naştere pot apărea complicaţii în orice moment, iar medicul ginecolog nu poate fi înlocuit de nici un alt specialist.
O altă propunere care merită comentată este achiziţionarea de materiale sterile – de unică folosinţă – ceea ce ar duce de fapt la alte cheltuieli şi nu la o economie. Mai mult decât atât, nimeni nu poate garanta că materialele respective sunt sterilizate de la producător la parametri necesari, iar o unitate sanitară nu poate funcţiona sub nicio formă fără secţia de sterilizare.
De acord, dar nu votez
În ceea ce priveşte reducerea celor opt posturi din cadrul personalului nemedical, deşi managerul spitalului din Năsăud a declarat pentru AS TV că este „de acord cu orice” numai să aibă bani la buget, totuşi, cu această măsură „în principiu, nu” este de acord.
În mod clar, situaţia financiară în care se găseşte la ora actuală unitatea sanitară din Năsăud nu este una singulară. Singura problemă aici este faptul că nu se găsesc soluţii necesare de reducere a cheltuielilor decât, după cum demonstrează şi faptele, la masa negocierilor în faţa prefectului.
Liana Mureşan
FELICITARI „GAZETA DE BISTRITA” PENTRU FELUL IN CARE ATI PREZENTAT „CONFLICTUL DE LA NASAUD”! NU SUNTETI DE PARTEA NIMANUI, ATI RELATAT EVENIMENTELE ASA CUM SUNT ELE, FARA COMENTARII RAUTACIOASE, FARA SA ACUZATI PE NEDREPT, FARA SA VA BATETI JOC DE O PARTE SAU ALTA! BRAVO!
sporurile au fost taiate in 2004 deoarece nu s-au facut internati.Si au fost taiate cu acordul comitetului director.Si acum s-a pus aceeasi problema,lidera minte Nu s-a pus doar problema personalului.Iar programul de 8 ore rste aplicabil,doar ca asistentii nu mai stau acasa cu saptamina.Si la spitalui judetean este program de 8 ore.Si trebuie odata spus adevarul,personalul este suficient la mnumarul de paturi.Asa se face normarea.Managerul primeste fondurile in functie de activitatea spitalului.
Cum isi permite ziarista sa-l faca rigid pe manager?Peste tot in tara in diferite institutii s-au diminuat sporurile si angajatii au inteles.Aici scandalul nu se mai termina deoarece managerul nu a mai acceptat ca lidera sa se comporte ca un conducator de unitate.A propus sa fie dati afara oameni. Cu ce drept?De activitatea lor spitalul are nevoie.
sala de nastere are presonal angajat separat de sectia propriu zisa,deci la sala va fi o asistenta,pe sectie alta si inca una la copii,la fel si la la Chirurgie.Se face mare caz de mal-praxis dar in realitate este vorba de bani Noptile si simbetele se platesc dublu.Despre asta este vorba si nu despre marea daruire a personalului.Programul de 8 ore le obliga sa vina mai des la serviciu si de aceea e supararea atit de mare.Pina acum veneau 12 ore si 48 erau liberi.
Oare de ce se mira asa de tare d-na ziarista ca directorul nu este de acord cu datul afara a 8 oameni?Stie ea ca unii au 4 sau 5 copii?Lidera a plecat din spital cu lista cu cei pe care ar vrea ea sa-i vada plecati.multi lucreaza de o viata in spital,au peste 20 de ani deci nu sunt angajati de director cum spune ea.
LIDERA SE COMPORTA FOARTE NORMAL, APARA INTRADEVAR INTERESE SINDICALISTILOR. STIMATE ANGAJAT DACA AI CITIT CU ATENTIE ARTICOCUL DE MAI SUS SCRIE FOARTE CLAR DE CE NU SE POATE TRECE LA PROGRAM DE 8 ORE: ESTE NEVOIE DE MAI MULT PERSONAL!!!! FIECARE ARE DREPTUL LA COMENTARII, DAR IN ORICE CAZ LIDERA ARE DREPTATE, CHIAR DACA UNII DINTRE NOI NU VREM SA RECUNOASTEM. DACA ESTE SA JUDECAM LA RECE SI SA LUAM IN CONSIDERARE TOATE ASPECTELE, CATI SUNT ANGAJATI LA ADMINISTRATIV SI CATI SUNT CADRE MEDICALE, SA VEDEM UNDE SE POATE REDUCE PERSONAL, DACA TOT E VORBA CA PERSONAL MEDICAL ESTE DESTUL. D-L DIRECTOR ESTE UN OM CU FOARTE MARE SUFLET SI AR VREA SA AJUTE PE TOATA LUMEA, DE ACEEA S-A AJUNS AICI, A ANGAJAT PE ORICINE AVEA NEVOIE DE O PAINE, FARA SA TINA SEAMA CA BANII SUNT PUTINI SI SE PUTEA SI FARA ACEL SALARIAT. SA SPERAM CA SE VOR REMEDIA LIPSURILE SI VOM INTRA FE UN FAGAS CAT DE CAT NORMAL. NU MAI DATI IN CADRELE MEDICALE CA EI NU AU CERUT SA SE DEA NIMENI AFARA SI SE LUCREAZA MULT PE SECTII SI IN POLICLINICA, NUMAI CA TRAIM IN ROMANIA SI TOATA LUMEA VINE LA SPITAL CU IDEI PRECONCEPUTE, CA DACA NU DAI BANI NU SE UITA NIMENI LA TINE, CA SE VORBESTE URAT, ETC. TOATA LUMEA ARE ZILE BUNE SI ZILE MAI PUTIN BUNE. OARE CINE NE CRITICA DIN ACEST PUNCT DE VEDERE ESTE PERFECT?
ultimele angajari au fost facute de ez managera si nu de dr George cum lasati sa se inteleaga.Si daca personalul este mai fercit cu datul afara atunci sa iasa in strada si sa ceara acest lucru .Programul de 8 ore este cel in care se lucreaza de obicei in spitale,cel de 12 ,doar daca este acceptat de conducere si de medici.Sunt angajati care lucreaza si in alta parte cu jum de norma si acolo este durerea.La program de 8 ore se vine la serviciu 21 de ture si la 12ore 14 ture,numarul de ore lucrate este acelasi{162 sau 168}.Personalul are si indatoriri,nu numai drepturi .
Asistentul este persoana care este la dispozitia medicului.Are obligatia sa respecte deciziile luate de medic{analize,tratament supaveghere}Asistentul nu are voie sa ia decizii singur,nu are competenta si studiile necesare.Un asisent poate fi acuzat de mall-praxis doar atunci cind nu respecta normele in vigoare.Acum exista seringi de unica folosinta manusi si solutii dezinfectante,doar sa fie folosite corect.Si inca ceva,intr-o institutie fiecare angajat are atributiile lui .Totul este bine stabilit,iar importanta muncii fiecaruia se reflecta in retributia fiecaruia.Nimeni nu vede ca medicii care au cea mai mare responsabilitate si volm de munca au un salariu de 16 sau 18milioane lei vechi si ca o garda inseamna ore in plus{24 ore simbata si duminica},iar plata este nesemnificativa raportat la restul.
in urma cu 2 ani insarcinata fiind am ajuns la maternitatea din nasaud si doctorita de garda m-a trimis la Bistrita pe motiv ca am probleme cu nasterea.am nascut la B la o ora dupa ce am ajuns,bineinteles fara probleme,doar cu o spaima de zile mari.Cu urmatorul nu am mai trcut pe la Nasaud
chiar daca dr george adrian este acuzat ca a angajat prieteni,neamuri,vecini oare de ce nu se stie ca lucreaza si rude de-a lui serdesniuc,etc,si lista mai poate continua
pe mine personal ma intereseaza mai putin cine din ce tabra face parte. Astea sunt prostii atit cit respectivul este competent si isi vede de munca.Pe mine ma sperie usurinta cu care se striga datul afara a unor persoaneca sa citez pe cineva care scria ca vrea ca painea lui {sau a ei}trebuie neaparat sa fie alba si nu neagra.Sa dea Cel de sus sa nu-i stea in git.
la un program de 12 ore doamnele asistente lucreaza 15 zile pe saptamina deci 6 luni pe an si daca scadem concediul doar 4-5 luni pe an .unde se mai lucreaza asa? nu le convine pentru ca nu mai pot chiuli ca inainte.apoi la 116 operatii pe trimestru deci40 operatii pe luna ,deci10 operatii pe saptamina,deci 2-3 operatii pe zi, primesc sporuri o gramada si stau si dorm bine in garda.nu ele raspund ci doctorul are responsabilitatea sa ca sa-o lase mai moale cu malpraxisul .eu cred ca exista undeva in codul muncii si ceva sanctiuni pentru dezinformare si informatii false catre mass media si care se cam pedepsesc,asa ca mare atentie la afirmatile care le faceti ca sunt cu doua taisuri.personalul este comform legislatiei iar ce este in plus pentru cei care nu stiu dar pot studia daca vor adevarul, este personalul de pe posturile fixe adica sala de nasteri STERILIZARE, sala de operatii.inca un amanunt bistrita are 6 asistente la sterilizare iar nasaudul are 4 si comparati ce se lucreaza acolo la 1100 de paturi si ce se lucreaza la 200 paturi.fiti mai atennti ca va taiati singuri craca de sub picioare.doriti desfintarea spitalului ?este o vorba :ai grija ce doresti cs s-ar putea sa se indeplineasca
inca un amanunt acel numar de 3-4 operatii pe zi sunt de la chirurgie inpreuna cu ginecologia sa nu se inteleaga gresit
isi aminteste doamna de la sterilizare cind era asa de beata ca nu a putut nici sa inchida aparatele si a ajutat-o altcineva?
stau si ma intreb care este miza acestui scandal ,pentru ca lidera voastra de sindicat este o persoana mult prea nesemnificativa si care in ;inocenta ; ei crede ca ea este cea tare dar este doar un simplu trepadus. se va vedea mai tirziu sunt foarte curios cum se vor finaliza lucrurile
este adevarat tot ce spui si inca nu ai spus totul.Exista persoane la chirurgie care stau cite o saptamina in ture non stop Daca este atit de mult de lucru,cum rezista?Si cind dorm?Sau se odihnesc la serviciu?Dupa aceea stau mai mult de o saptamina acasa.Cereti numarul de concedii efectuate si veti vedea ca sunt mare majoritate cu concediile nefacute de ani de zile.Cu astfel de aranjamente intre colegi nici nu au nevoie.Cind managerul a interzis schimbul de ture fara motive intemeiate a inceput bilciul,care se amplifica pe zi ce trece.Astia sunt adevaratii sindicalisti care striga „vrem doar drepturile noastre”Si pentru a informa cititorul vreau sa va aduc la cunostinta ca pt sporurile diminuate sindicalistii si-au luat zile libere in compensare.Daca ar avea caracter ar recunoaste.Dar din pacate oamenii cu demnitate sunt pe cale de diparitie
BBBRRRAAAVVVOOO! ! !SCOATE-TI–VA OCHI! CA DE CASTIGAT CASTIGA MENEGERUL D-TA DIN PEDIATRIE SI TESSA VA JIGNITI SI ALTI AU FOLOASE SI MERITE NU SIMTITI CINE VA VREA RAUL? TOTI ANGAJATII AU DREPTURI SI OBLIGATII! RRRUUUSSSIIINNNEEE! A CUI INTERESE LE MANIPULATI
CINE VA MANIPULEAZA ? VAI DE VOI AS.[cadre medii]
B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE INGRIJIRE PERSONALA SI ARTICOLE DE BARBIERIT MODELAT, ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.
pentru „nimeni” daca sunteti asa de dragut sa lamuriti un lucru care este un mister pentru mine: ce am eu de cistigat? banuiesc ca despre mine este vorba deoarece colega mea este in concediu!!
cineva a postat la 22-06-2009 16:28
isi aminteste doamna de la sterilizare cind era asa de beata ca nu a putut nici sa inchida aparatele si a ajutat-o altcineva?
isi aminteste doamna de la sterilizare cind era asa de beata ca nu a putut nici sa inchida aparatele si a ajutat-o altcineva?
cineva a postat la 22-06-2009 16:28 isi aminteste doamna de la sterilizare cind era asa de beata ca nu a putut nici sa inchida aparatele si a ajutat-o altcineva?
cineva a postat la 22-06-2009 16:28 isi aminteste doamna de la sterilizare cind era asa de beata ca nu a putut nici sa inchida aparatele si a ajutat-o altcineva?
cineva a postat la 22-06-2009 16:28 isi aminteste doamna de la sterilizare cind era asa de beata ca nu a putut nici sa inchida aparatele si a ajutat-o altcineva?
D-le director sunteti la fel ca Gigi Becali:daca voi nu ma vreti eu va vreau! Probleme la spitalul din nasaud sunt de cand sunteti director. De ce nu lasati unul mai capabil? Medicamente cumpara bolnavii inainte de criza, bani de sporuri, de bonuri, de al 13-lea salar nu aveti tot inainte de criza. Problema nu este nici criza nici sistemul, numai dumneavoastra!!!!Este urat unde s-a ajuns, sa ne spalam rufele in public, sa ne acuzam reciproc, sa ne vorbim urat colegii si in final pentru ce? Cred ca ar trebui sa ne vedem fiecare de lucru si sa nu aruncam cu noroi in ceilalti. Deci domnule director ganditi-va bine unde este problema de fapt!
cred ca acel salariat de mai sus ,care cred ca este mia dragoicinta ultima partitura
este mare pacat ca personalul a fost tirit intr-un scandal mediatic de cea mi joasa speta ,miza fiind plecarea directorului si apoi banii.Bugetul alocat sanatatii este deficitar din 1992,iar directorul a preluat conducerea spitalului cu o datorie de citeva miliarde .Si dir nu poate fi peste tot atit cit salariatii nu au constiinta civica,ziua in amiaza mare becurile stau aprinse,daca e mai rece radiatoarele merg peste tot,mincarea bolnavilor se serveste mai intai personalului s.a.m.d.Si va luati dupa citeva persoane care,care oricum nu au competenta de a conduce.Mia Dragoi este obisnuita cu scandalurile,asa a fost si in familie,circ batai si cu politia la usa.Luati-va dupa ea ca o sa ajungeti f bine.Doriti bani multi,sau un serviciu stabil?Amindoua din pacate nu se pot in situatia data.
draga”salariatule”,ai contribuit tu in toti acesti ani vitregi pentru sanatate cu ceva pt spital?Acest director pe care il blamati{fara a avea curajul de a va da numele}a adus alimente ppt un an intreg,a adus materiale de constructie pt imbunatatirietc.Voi cu ce ati venit? ba da ati venit cu plinsete ca mincarea nu este ca la mama acasa.Sa va fie rusine!!!!!!!!!!
MAI LASATI SPITALUL ACUM CITITI DE PROCUROARE ADRIANA NOASTRA SARCA, CA NU MAI ARE CE BAGA IN GURA SARACA.IA VEDETI !
Draga,,GAZETA,,este necesar sa fi si in continuare atenta.Conflictul sau asa zisul conflict o sa dureze inca mult timp.
PT.@ION Ai dreptate Lidera cu gazeta a facut acest scandal cu repercursiunile care le trag cadrele medii[8 ore,taiere din salar,reduceri din ‘nimic,pensionari fortate etc.etc.]aceasta nu se cheama economie la buget ci tot RAZBUNARE pt asist.medicali PARERE !nici lidera nici Gazeta nu castiga JOCURILE SANT FACUTE DOMNILOR!!!ZARURILE AU FOST ARUNCATE! Cine castiga in 29 iunie Va fi un secret
PT.@ION Ai dreptate Lidera cu gazeta a facut acest scandal cu repercursiunile care le trag cadrele medii[8 ore,taiere din salar,reduceri din ‘nimic,pensionari fortate etc.etc.]aceasta nu se cheama economie la buget ci tot RAZBUNARE pt asist.medicali PARERE !nici lidera nici Gazeta nu castiga JOCURILE SANT FACUTE DOMNILOR!!!ZARURILE AU FOST ARUNCATE! Cine castiga in 29 iunie Va fi un secret
doamnelor asistente ce bine veti lucra la 8 ore.n-o sa va plangeti ca e greu.asa se lucreaza la bistrita