Peste o sută de tineri s-au adunat luni seara la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş să aprindă lumânări în memoria celor care au murit în Clubul Colectiv din Bucureşti. Liceenii, politiceni sau oameni simplii care suferă alături de familiile celor prinși în tragedia pentru care întreaga țară a ținut doliu, au aprins lumânări, au cântat imnul național și au adus cu ei pancarte cu diferite mesaje.

31 de persoane au murit, iar aproape 200 au fost rănite în urma unui incendiu declanşat în clubul bucureștean Colectiv de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală. În prezent, în spitalele din București mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi, dintre care aproximativ 90 în stare critică, gravă sau intubaţi.

Denisa Pop – elevă Liceul de Arte „Corneliu Baba”: „Am văzut că în multe oraşe s-a făcut lucrul acesta (manifestaţii publice -n.r.) şi am decis împreună cu nişte colegi să aprindem lumânări şi aşa a devenit mai public evenimentul, fiind organizat pe Facebook. În plus, au murit nişte rockeri acolo, nu sunt foarte mulţi în România şi trebuie să fim uniţi unii cu alţii. Nu mi se pare ok să dăm vina unul pe altul. Vinovaţii vor fi pedepsiţi. Important e să ajutăm oamenii care au nevoie şi să nu mai fie atât de multe victime. După ce s-a petrecut tragedia de la Bucureşti, am fost într-un local şi erau nişte efecte cu fum. Ne-am luat gecile şi am vrut să ieşim. În Bistriţa nu sunt spaţii pentru concerte. În aer liber nu se mai pot ţine concerte, aşa că se fac în subsoluri. Poate fi periculos şi în Bistriţa”.
Patricia Bolbos – elevă Liceul de Arte „Corneliu Baba”: „Sunt şi eu iubitoare a muzicii rock. Mi-au murit nişte prieteni acolo, la Colectiv, bucureşteni cu care mă înţelegeam destul de bine. Noi, la Bistriţa, am ieşit în stradă pentru că suntem revoltaţi că s-au construit atât de multe catedrale. Dacă existau mai multe spitale, aveau unde să-i ducă pe oameni. Biserica nu poate face nimic, preoţii doar se roagă, medicii pot, dar nu au condiţii. Mă deranjează să ştiu că sunt de 32 de ori mai multe biserici decât spitale în România. Nu neapărat că aceasta este cea mai importantă problemă, dar este şi ea una dintre ele. Ce s-a întâmplat în Colectiv e din cauza prostiei şi din cauza patronilor de cluburi care vor să se îmbogăţească. Au ales cele mai ieftine materiale. Noi vrem ca într-un club să fie cel puţin 2-3 ieşiri şi 2-3 extinctoare. La Bistriţa nu ştiu cum sunt că nu le frecventez.
Deşi e ultima zi de doliu, noi o să ne revoltăm în continuare”.

11248061_994908040547544_116830943962623256_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.