De 1 Mai, Primaria Bistrita a organizat o super petrecere in padurea Schullerwald. Sute de bistriteni au fost prezenti  la cheful organizat de primarul Cretu, de la care nu au lipsit deputatul Radu Moldovan si toata suita PSD, impreuna cu tineretul social democrat.
Distractie mare in padure, in timp ce orasul este distrus de gropi, iar soferii isi rup masinile. Cu toate acestea, primarul Cretu este multumit de ritmul in care se lucreaza si este convins ca in maxim o luna strazile orasului vor arata ca-n palma.

Distractia oferita bistritenilor costa 30.000 de lei

Evenimentele sponsorizate de primarie, cu invitati speciali – Directia 5, costa 30.000 de lei, banii fiind alocati de la bugetul local. Pentru fastuosul eveniment, Ovidiu Cretu a organizat o conferinta de presa, in care a vorbit despre cele doua zile de sarbatoare pe care le finanteaza.
S-au organizat mai multe spectacole coregrafice sustinute de trupele „Sincron” si Clubul de dans „Floris”. La gala folclorica au evoluat „Cununa de pe Somes”, „Balada”, „Baltagul” din Monor si „Doina Somesana” din Sangeorz-Bai.
Trupa de dans Sincron, finantata de Centrul Cultural Municipal a pus in scena cateva dansuri specifice. De asemenea trupa de dans „Floris”, care a primit din partea primariei o finantare de 31.000 de lei, fonduri nerambursabile si-a etalat cunostintele si talentele in fata celor prezenti.

Ziua Tineretului si Ziua Muncii, sarbatorite cu mici si bere

Ovidiu Cretu a ales sa sarbatoreasca in Padurea Schullerwald si nu a eliberat nicio autorizatie de miting anti PDL.
In acest an, social democratii s-au abtinut de la scandari impotriva Guvernului Boc si nu au solicitat autorizatii pentru organizarea de mitinguri.
Ironic, Ovidiu Cretu a declarat ca poate la anul vor fi astfel de solicitari, fiind vorba de an electoral. Pesedistii nu respecta reteta de anul trecut, cand s-au adunat in fata Prefecturii si au scandat impotriva Guvernului, acuzandu-i pe liderii PDL din judet de fapte de coruptie.

Padurea Schullerwald modernizata din bani europeni. In ce secol, oare?

Modernizarea padurii Schulerwald este un alt proiect fantastic al municipalitatii, intrat in stand-by. In trei ani de mandat marca Ovidiu Cretu, zona de agrement nu a suferit interventii majore.
Este vorba despre modernizarea si extinderea infrastructurii turistice si de agrement in Padurea Schullerwald din municipiu, proiect in valoare de 6,3 milioane lei. Proiectul prevede ca pe o suprafata de circa 30 de hectare se vor amenaja o pista de biciclete si un zid pentru catarat, iar in partea de intrare se vor construi terenuri sintetice mixte de fotbal, handbal, baschet. Pentru copii se vor amenaja, spatii de joaca si un labirint. De asemenea se vor construi cateva foisoare, alei pentru plimbari si un loc special amenajat pentru skateri, o zona pentru artisti si un poligon pentru paint-ball. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile.  
Pana la accesarea fondurilor europene, Cretu a dat comanda sa se repare scenele din lemn pe care au evoluat formatiile invitate, cu ocazia evenimentelor sponsorizate de primarie.

Smenul suplimentarii de fonduri, metoda preferata de asfaltatori

Valoarea lucrarilor de peticire a fost estimata la 1.487.650 lei, iar estimarea unei lucrari este o modalitate confortabila de a lucra pe bani publici, dar perfect justificata, in opinia sefului Directiei de Servicii Publice (DSP) a municipalitatii, Ioan Cretiu.
„Spre exemplu, noi avem o suprafata totala de 10.000 de metri patrati. La atat am estimat, insa daca lucrarile se dovedesc mai complexe, asteptam o suplimentare de fonduri, la rectificarile de buget ce vor urma, pentru ca nu putem sti cu exactitate cat ne costa, decat dupa ce finalizam lucrarile”, sustine Cretiu.
Conform caietelor de sarcini, lucrarile de modernizare a strazilor din Bistrita vor dura trei luni, adica pana in 1 iunie, dupa care orasul va arata impecabil. La jumatatea anului, Bistrita va arata ca-n palma . Gropile din oras au fost scoase la licitatie si pe langa Directia de Servicii Publice, firma de casa a primariei, inca doua societati s-au aruncat in lupta. Pentru a multumi pe toata lumea, municipalitatea a impartit ciolanul in parti egale si a licitat doua loturi de strazi. Astfel, marea peticeala a strazilor din oras a fost adjudecata de Directia de Servicii Publice SC Lucrari Drumuri si Poduri si Construct Perom.
Metoda strazilor impartite a fost luata deoarece Directia de Servicii Publice din cadrul primariei nu putea face fata la volumul mare de munca.

Unii cu berea altii cu gropile

In timp ce baietii se distrau copios in Schullerwald, soferii bistriteni isi rupeau masinile in craterele din asfalt. Asta deoarece Bistrita arata ca dupa bombardament, iar asfaltatorii intarzie sa apara. Vestea buna pentru municipalitate este ca, deocamdata, niciun sofer nu a actionat in judecata Primaria Bistrita, desi conform legii. nr.63/2006, administratorul drumului poate plati reparatiile datorate gropilor.
In cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal.
Administratia are obligatia de a mentine soselele intr-o stare buna, iar Legea Asigurarilor da dreptul firmelor de profil sa se indrepte catre cei vinovati de producerea incidentului, altii decat asiguratii.
Potrivit primarului Ovidiu Cretu, pana in acest moment municipalitatea nu a fost actionata in instanta de niciun conducator auto a carui masina sa fi suferit deteriorari de pe urma gropilor existente in carosabilul Bistritei.

Primarul Cretu, multumit de ritmul de lucru al asfaltatorilor

Primarul Bistritei considera ca ritmul de lucru este foarte bun si este decis sa faca o vizita in teren pentru a verifica modul de lucru al societatilor implicate in marea peticeala.
Valoarea lucrarilor de asfaltare se ridica la trei milioane lei. Cel mai ieftin tarif este cel al Directiei de Servicii Publice, din cadrul Primariei Bistrita.
DSP este prinsa pe mai multe fronturi si lucreaza la modernizarea cartierelor Stefan cel Mare, Petre Ispirescu si Independentei, lucrari estimate la 1,5 milioane de lei.  
Conform caietelor de sarcini, lucrarile de modernizare a strazilor din Bistrita vor dura trei luni, adica pana in 1 iunie, tot orasul va arata impecabil.

Cosmin Botezat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.