Un bărbat din Prundu Bârgăului a fost arestat preventiv, vineri, pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În luna martie, bârgăuanul i-a furat unui concetățean portmoneul în care se afla cardul bancar și PIN-ul aferent, după care i-a retras din cont câteva mii de lei. Și se pare că mai sunt și alte persoane care i-au căzut victime bărbatului.

În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigații Criminale, polițiștii au pus în aplicare, joi, un mandat de percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat de 45 de ani din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în data de 18 martie, în timp ce se afla pe raza localității de domiciliu, bărbatul de 45 de ani i-ar fi sustras unei persoane vârstnice un portmoneu ce conținea un card bancar și PIN-ul aferent, actul de identitate și alte bunuri. Ulterior, acesta ar fi efectuat 10 operațiuni de retragere numerar de la diverse bancomate aflate pe raza localității Prundu Bârgăului, dar și din municipiul Bistrița. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 4.600 lei.

La percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte și documente relevante pentru cauză, respectiv: portmonee, carduri bancare și acte de identitate ale altor persoane.

Bărbatul de 45 de ani a fost condus la sediul Poliției, iar după audieri a fost reținut pentru 24 de ore. Astăzi, acesta a fost dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, în condițiile în care acesta are antecedente penale și este recidivist postexecutoriu. 

„În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 teza finală Cod procedură penală, art. 202 alin. 1 ?i 3 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în dosarul de urmărire penală nr. 158/P/2023, ca fiind întemeiată şi, pe cale de consecin?ă, dispune arestarea preventivă a inculpatului Ş.G., cu antecedente penale – recidivist postexecutoriu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, faptă prev. de art. 228 alin. 1 Cod penal; efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, faptă prev. de art. 250 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (10 acte materiale) şi acces ilegal la un sistem informatic, faptă prev. de art. 360 alin. 1, 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (10 acte materiale), fiecare cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, şi toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal (fapte comise în dauna persoanei vătămate T.S. în cursul zilei de 18.03.2023), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.05.2023 și până la data de 17.06.2023, inclusiv.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ş.G. Acordă onorariu avocat oficiu în sumă de 340 lei în favoarea avocat G.C., sumă ce se va suporta din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi de la comunicare cu procurorul”, este decizia instanței de la Tribunalul Bistrița-Năsăud. 

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.