Oamenii de ştiinţă au găsit răspunsul la întrebarea ce le chinuie în mod constant pe femei: de ce nu sunt capabili unii bărbaţi să să se dedice unei singure relaţii? Este un "defect" genetic, susţin cercetătorii.

 

Unii bărbaţi se căsătoresc de mai multe ori, nu reuşesc să fie fideli sau pur şi simplu au relaţii de lungă durată, chiar şi copii, însă nu se căsătoresc niciodată. Aceste dificultăţi în a se dedica unei singure relaţii sunt rezultatul unei particularităţi genetice. 

Cercetătorii suedezi au examinat 500 de perechi de gemeni, toţi având relaţii de lungă durată şi copii. Unii locuiau doar cu partenera, în timp ce alţii erau căsătoriţi. Cuplurile au răspuns la un set de întrebări ce a fost apoi confruntat cu structura genetică a fiecăruia dintre parteneri. Rezultatul a arătat că lipsa de devotament în relaţia de cuplu se manifestă la acei bărbaţi care au o anumită combinaţie genetică. Aceşti bărbaţi, chiar dacă sunt implicaţi în relaţii de lungă durată, sunt mai puţin predispuşi spre căsătorie, arată studiul.

Gena responsabilă de instabilitatea bărbaţilor influenţează secreţia de vasopresină, un hormon ce favorizează absorbţia apei în organism. Studii recente au arătat însă că pe lângă rolul antidiuretic, vasopresina influenţează comportamentul social. Cercetătotii suedezi intenţionează acum să realizeze un studiu similar pentru a vedea în ce măsură oxitocina, denumit şi "hormonul de amor", influenţează capacitatea femeilor de a se dedica partenerului.

Totuşi, femeile ce sunt îngrijorate că bărbatul de lângă ele ar putea avea gena "Casanova" nu trebuie să se grăbească să- l părăsească. "Materialul genetic este doar o mică parte din proces. Sunt multe ingrediente care contribuie la o căsătorie fericită", le încurajează cercetătorii.

 

Mihaela Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.