Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a cerut, marți, un raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamentari.

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de Senat creșterile salariale pentru parlamentari”, a spus Alfred Simonis. În favoarea propunerii au votat 170 de deputați, iar cinci s-au abținut.

Reamintim că săptămâna trecută, Senatul a aprobat un amendament propus de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon, prin care indemnizațiile demnitarilor ar urma să se majoreze, scrie stiripesurse.ro.

PSD a anunțat, miercuri, căva propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri.

Citește și: Pe cine mizează PNL pentru alegerile prezidențiale din 2024: Nu trebuie să ne ascundem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.