Un scandal in familie

Aduce notari si avocati in fata procurorilor

Clujeanul Victor Maghear isi acuza propria fiica si mai multi notari si avocati ca i-ar fi falsificat semnatura pentru a-i vinde un teren. Cazul a ajuns in atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, dar cei invinuiti au primit solutia de neincepere a urmaririi penale. Cu toate acestea, Maghear a trimis o petitie la Ministerul justitie, iar reprezentantii ministerial sustin ca Prim Procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj se va autosesiza din oficiu in privinta rezolutiei de NUP.

Clujeanul Victor Maghear spune ca a depus o plangere la parchet in care acuza mai multi avocati si un notar clujean ca, impreuna cu fiica, cei acuzati i-ar fi falsificat semnatura pentru a-i putea vinde un teren pe care acesta il avea in cartierul Someseni, in spatele magazinului Selgros. Plangerea clujeanului s-a transformat in dosarul 390/P/2011 care a fost instrumentat de procurorul Oana Camelia Teoc.
“Am depus o plangere impotriva unor notari si avocati  din Cluj Napoca care au intocmit acte unde au falsificat semnatura mea. Detin un teren in zona Poderei, in spate la Selgros din Someseni, in suprafata de 2066 de metri patrati, langa care si fiica mea Indreica Liana, care are tot 2066 de mp. Domnii avocati si notari au facut o imputernicire in numele meu, imputernicire unde mi-a fost falsificata semnatura, avand in vedere faptul ca eu nici nu am fost prezent la semnarea acelui act. Folosind aceasta imputernicire au facut o alipire a terenurilor dupa care le-au partajat dupa cum au dorit, luand un onorariu de 8.000 de lei”, spune Maghear.
Pe de alta parte, unul dintre avocatii acuzati de clujean, spune ca de fapt, nu este vorba de nici un fals ci de nerecunoasterea unui document de catre Maghear care nu ar mai dori sa participe la plata unor onorarii.

Prim procurorul s-a autosesizat

Pentru ca procurorul clujean, Oana Teoc, a dispus neinceperea urmaririi penale, Victor Maghear s-a adresat cu o petitie catre Ministerul Justitiei in care se plange ca este nedreptatit. In replica, Ministerul ii raspunde clujeanului ca a recomandat ca Prim Procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj a fost sesizat de plangerea lui si ca se va autosesiza din oficiu pentru a verifica rezolutia data de procurorul Teoc.
“Dosarul 390/P/2011 al Parchetului de pe langa curtea de Apel Cluj a avut ca obiect cercetarea numitilor Padurean Calin Cristian-notar, Branzas Elena Mihaela-avocat, Ulici Claudiu Octavian-avocat si Indreica Remus Olimpiu si Indreica Liana Corina, ca urmare a plangerii formulate de persoana vatamata Maghear Victor, in legatura cu parcelarea si partajarea unui teren. Prin rezolutia din 16 noiembrie 2011 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cauza, constatandu-se ca faptele nu exista si respectiv ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii. Impotriva solutiei de neincepere a urmaririi penale nu a fost formulata plangere. Potrivit informatiilor comunicate, raportat la durata cercetarilor nu pot fi retinute criticile de tergiversare, iar in cadrul actelor premergatoare, persoana vatamata a fost audiata. totodata, in conformitate cu dispozitiile art. 64, alin. 3 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, s-a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa curtea de Apel Cluj sa examineze din oficiu rezolutia sus-mentionata”, arata un raspuns al ministerului Justitiei, la care Maghear a trimis o petitie.

Situatie ciudata, nu penala

Pe de alta parte, unul dintre cei incriminati in plangere de Maghear, avocatul Claudiu Ulici spune ca situatia nu este de natura penala ci, mai curand ciudata.
“Eu nu am facut nimic impotriva lui Maghear. el a incheiat o procura pe care nu o mai recunoaste. Mi-a dat o procura pentru a ii imparti un teren pe care l-a avut. cu procura respectiva am facut un contract de partaj intre el si fiica lui, iar terenul s-a vandut. Insa, cheltuielile cu aceste proceduri au costat circa 5-6.000 de lei, iar fiica lui i-a cerut o parte din bani, cum ar fi fost si normal. Insa el nu a mai vrut sa plateasca si ne-a facut plangerea. Intreaga chestie este foarte sensibila pentru ca este vorba de o disputa intre un tata si fiica lui. In chestiile astea nu prea se baga nimeni”, spune avocatul Ulici.

Avocatii, notarii si executorii la raport

Conform unui raport mai vechi al fostului Prim Procuror al Parchetului de pe langa curtea de Apel Cluj, in urma cu cativa ani, notarii, avocatii si executorii judecatoresti era incriminati in plangeri pentru fapte legate de serviciu. Spre exemplu, pana acum au dat declaratii in fata procurorilor avocata Otilia Ielciu, din Baroul Salaj, pentru abuz in serviciu dupa ce ar fi obtinut prin fals o hotarare judecatoreasca. Pentru aceeasi infractiune s-a intocmit dosar  de urmarire penala pe numele avocatei Faviola Precup de la Gherla, iar Coman Pop, avocat in cadrul Baroului Maramures, a fost acuzat de evaziune fiscala. Din randul executorilor judecatoresti au fost cercetati pentru abuz in serviciu Gheorghe Coman, din Sighetul Marmatiei, Covacs Levente, din Zalau, Mihai Campeanu de la Cluj-Napoca si Florin Moldovan de la Gherla. Acesta din urma a fost trimis in judecata intr-un alt dosar pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals intelectual. In atentia procurorilor clujeni s-au mai aflat si Maria Ditiu, de la Bistrita, si Maria Timis ambele acuzate de abuz in serviciu. In majoritatea cazurilor, procurorii i-au gasit nevinovati pe avocatii, notarii si executorii cercetati.

Stefan Trandafir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.