O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, sâmbătă seară, în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere cabana Capra, unde a produs pagube şi acoperind maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine, scrie News.ro. Informaţia a fost făcută publică de o organizaţie care monitorizează avalanşele şi care precizează că nu există victime, ci doar pagube materiale.
Forțele de intervenție au ajuns la cabana Capra unde au identificat 57 de turiști. Pentru a fi evacuați în siguranță, aceștia au fost împărțiți în două grupuri.
Primul grup, format din 17 persoane, deja se transportă cu un microbuz spre municipiul Pitești, iar cel de-al doilea grup, compus din 41 de persoane ( 40 turiști și un angajat al unității de cazare) au ajuns în siguranță la o altă unitate din zonă.
Niciun turist nu a avut nevoie de îngrijiri medicale
Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate, duminică, la cabana Capra din Munţii Făgăraş, în urma avalanşei care s-a produs sâmbătă seară, scrie News.ro. Poliţia judeţeană Argeş transmite că drumul care duce către cabană este închis încă din 30 octombrie, situaţie semnalizată prin indicator şi barieră, iar în aceste condiţii poliţiştii anunţă că vor verifica modul în care turiştii au ajuns la cabană şi vor da amenzi dacă se va constata că restricţia a fost încălcată.
Mai multe autoturisme şi aproximativ 60 de persoane sunt izolate, duminică, la cabana Capra din Munţii Făgăraş, conform datelor transmise de Poliţia judeţeană Argeş. Conform sursei citate, „autorităţile cu atribuţii în domeniu sunt la faţa locului, pentru a lua măsurile necesare, în vederea evacuării persoanelor”.
Poliţiştii precizează că DN 7C – Transfăgărăşan, care este drumul care duce către cabană, este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul drumului, dar şi prin indicator şi barieră, la kilometrul 104. Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este închisă 8 luni pe an.
Un buletin nivometeorologic emis vineri anunţa că, până duminică seară, este risc mare de avalanşă, cotat cu patru din cinci, în munţii Făgăraş, Ţarcu-Godeanu, Parâng-Şureanu şi în Masivul Bucegi, scrie G4media.ro.
Citește și: