Mai nou, escrocii care încearcă să facă rost de bani prin metoda „Accidentul” se recomandă potenţialelor victime drept poliţişti de la Rutieră.

Marţi, două persoane din Bistriţa-Năsăud au fost la un pas să cadă în plasa escrocilor.

 

„La data de 29 septembrie a.c., un bărbat, în vârstă de 71 de ani, din oraşul Năsăud, a fost contactat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind poliţist de la rutieră. Acesta i-a comunicat faptul că fiul său a provocat un accident de circulaţie, soldat cu victime, solicitându-i năsăudeanului bani, lucru care nu s-a întâmplat.

La aceeaşi dată, o persoană necunoscută a contactat pe telefonul fix un bistriţean, în vârstă de 20 de ani, căruia i s-a recomandat ca fiind poliţist în cadrul Poliţiei Rutiere Bistriţa, aducându-i la cunoştinţă faptul că un membru al familiei a decedat într-un accident rutier. La întrebările suplimentare adresate de persoana vătămată, bărbatul necunoscut a închis brusc telefonul, iar bistriţeanul şi-a dat seama că este vorba despre o înşelătorie”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Cu o zi înainte, potrivit surselor Gazetei de Bistriţa, o o femeie din Năsăud a fost contactată pe telefonul fix de un necunoscut, care s-a recomndat a fi ofiţer la Poliţia Rutieră şi care i-a comunicat că tatăl său ar fi produs un accident de circulaţie. Năsăudeanca nu a căzut în plasa escrocului, cu atât mai mult cu cât în timpul convorbirii cu acesta pe telefonul fix femeia şi-a sunat şi tatăl pe telefonul mobil. În acel moment, cel care s-a recomandat drept poliţist a închis brusc telefonul.

 

 

Pentru a nu deveni victima acestui gen de înşelăciune, denumită generic „metoda accidentul”, poliţiştii bistriţeni atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci când sunt apelaţi telefonic de persoane necunoscute şi îi sfătuiesc să ţină cont de următorul set de recomandări: 

  • În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia, solicitându-vă sume de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;
  • Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;
  • Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

În cazul în care vă confruntaţi  cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.