Săpăturile efectuate în zona superioară arheologică a Egiptului, Ehnasia, din Beni-Sueif au ajutat la descoperirea recentă a ruinelor unui templu vechi de 3000 ani, datând din timpul domniei faraonului antic egiptean, biblic, Ramses al II-lea.

"În interiorul rămăşiţelor acestui templu, echipa care s-a ocupat de excavări a descoperit zece basoreliefuri reprezentându-l pe Ramses al II-lea, rezultand că acesta şi-a construit templul pentru el însuşi, în Ehnasia", a spus şeful Sectiunii Faraoni, de Arheologie in Egiptului Superior, Sabri Abdel Aziz, într-o declaraţie emisă în urmă cu cateva zile.

Ramses al II-lea a condus Egiptul în perioada 1279 – 1213 î.Hr. şi a fost fiul lui Seti I, al cărui mormânt secret a fost descoperit în luna iunie 2010 de către o echipă de arheologi egipteni din Valea Regilor, în Egiptul Central. O colecţie de structuri din cărămizi de lut, datând din secolele al patrulea şi al cincilea după Hristos, au mai fost descoperite, de asemenea, pe acelaşi loc al templului din epoca lui Ramses II, conform lui Aziz. In plus, o colecţie de statui din teracotă reprezentându-le pe Isis, Afrodita şi Horus a fost găsită în interior, împreună cu vase de lut şi lămpi, a mai spus el.

Echipa de arheologi va continua excavarea templului în timpul sezonului arheologic viitor, a adăugat Aziz. Ramses al II-lea este considerat ca fiind unul dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului şi a fost poreclit "Marele Strămoş" de către succesorii săi. Templele celebre gemene de la Abu Simbel, sculptate în rocă, Ramesseum – Teba şi Pi-Ramses, un oraş complet, o grădină zoologică în apropierea oraşului vechi din Avaris, se numără printre monumentele construite în timpul domniei sale.

 

Agenţia de Investigaţii Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.