Potrivit preşedintelui PER Bistriţa-Năsăud, campania "Spune NU desfiinţării terenurilor de sport de pe Liviu Rebreanu" a adunat până acum peste 2500 de semnături. Dintre acestea, 2000 au fost deja depuse la registratura Primăriei Bistriţa. Alte 334 venind din partea bistriţenilor care locuiesc în prezent în alte oraşe ale ţării sau în strainătate au fost postate pe site-ul petiţiei on-line cu acelaşi nume.
Într-un comunicat de presă semnat de Alexandru Tonic se spcifică:"De la începerea campaniei, Consiliul Local al municipiului Bistriţa s-a întrunit în două şedinţe. Consilierii aleşi de partide au discutat despre ce au dorit domniile lor şi au promovat pe ordinea de zi diverse chestiuni de interes particular sau ale unor grupuri de interese, cum ar fi acordul de principiu pentru construirea unui mall în parcul din Piaţa Mihai Eminescu. În timpul acesta terenurile de sport de la "Liviu Rebreanu" s-au umplut de gropi punindu-se punct în acest fel baschetului şi fotbalului în curtea liceului. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi au susţinut această campanie. Chiar daca şansele noastre de a fi ascultaţi erau mici, am dovedit că sunt încă mulţi cei carora le pasă de viitorul oraşului nostru, de viitorul copiilor noştri în condiţiile în care preocuparea pentru interesul public a ajuns să fie un lucru luat în derâdere de politicieni de ocazie şi amicii lor întreprinzători.
Din păcate consilierii locali, carora ne-am adresat prin această initiaţivă civică, ne-au demonstrat că misiunea lor este doar aceea de a servi interesele partidelor din care fac parte şi de a umple puşculiţa partidelor în aşteptarea viitoarelor alegeri. Dacă 2500 de solicitari de a opri distrugerea bazei sportive a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu nu au fost suficiente pentru ca unul măcar dintre consilieri să pună în discuţie această chestiune la nivelul forului de decizie municipal, înaintea începerii lucrărilor de construcţie pe terenurile de sport, bănuim că nici încă cinci sau zece mii de semnături nu ar schimba nimic.
În mod sfidător ni se demonstrează şi la nivel local că opinia şi interesele cetăţenilor nu contează. Cei 21 de consilieri care astăzi se cred mai deştepţi decât cei 2500 de semnatari ai iniţiativei vizând salvarea complexului sportiv al liceului Liviu Rebreanu, vor fi însă blamaţi de către generaţiile viitoare pentru acţiunile lor care duc la scăderea calităţii vieţii bistriţenilor. Laolaltă cu ceilalţi aleşi ai bistriţenilor sunt şi vor fi responsabili atât pentru degradarea mediului în care trăim dar şi a climatului civic, pentru reducerea oportunităţilor oferite bistriţenilor şi pentru compromiterea ideii de democraţie".
Iulia STUPINEAN